GR 92 - Tres rutes desconegudes per les Gavarres i una arran de mar

Valorar aquest article
(3 vots)

Aquest programa es pot organitzar per les dates que vosaltres escolliu a partir de 4 persones. Recomanem els mesos de mitjans de setembre a mitjans de juny, a l'estiu habitualment fa força calor.

Pròximes dates programades: del 5 al 8 de desembre de 2020

Una sortida de quatre dies per tres llocs increïbles i desconeguts de les Gavarres i una per l'antic camí de ronda d'Aigua-xelida (Tamariu). Passarem per parts del GR 92.1, el sender Mediterrani que entre Palau-sator i Sant Feliu de Guíxols s'endinsa una mica i ens ofereix uns paisatges impressionants de la plana Empordanesa. Ens allotjarem en un hotel a la Fosca (Palamós), a prop del mar, on encara podrem fer algun bany en aquesta platja que ara estarà ben tranquil·la.

Informació addicional

 • Punts forts:

  Al puig de sant Andreu fa uns 2.500 anys els indiketes van establir-hi la seva capital. Caminarem per una petita part ben conservada del camí d’Empúries, la via romana que anava cap a Girona. També ens perdrem entre els colors i les formes d’unes pedreres ibèriques i romanes, els anomenats Clots de Sant Julià. I en aquest temps, els colors de tardor ens acompanyaran tot el camí, història i present ens sorprendran!

  Les Gavarres són una gran extensió de bosc mediterrani on s’hi combina un ric patrimoni etnogràfic que va des del paleolític fins a l’actualitat. Aquesta caminada que surt del nucli rural de Sant Pol, hi veurem els pous de glaç de Can Salomó, emblemàtiques fonts i una atapeïda vegetació de ribera prop del curs de l’aigua. Anys enrere va haver-hi una intensa activitat en aquestes contrades i ens han deixat moltes llegendes i rondalles, algunes de les quals us sorprendran. Gaudiu de les millors vistes de l'Empordà des d'aquest massís de muntanyes suaus i arrodonides considerat Espai d'Interès Natural.

  Romanyà de la Selva és un d’aquells llocs de les Gavarres que conserva tot el seu encant. El dolmen de la Cova d’En Daina és l'únic monument megalític de la zona declarat Bé Cultural d'Interès Nacional, i és realment espectacular. Ja va ser publicat l'any 1894 i excavat posteriorment els anys 1954 al 1956 per Lluís Esteve. Si varen localitzar dents i restes humanes d'adults i d'infants, ceràmica, puntes de fletxa, peces de collarets, punxons, ganivets de sílex... Es pot datar entre el 3000 i el 2500 aC.

  Una caminada pel camí de ronda del sud del Cap de Begur fins a Tamariu. Aigua-xelida abans del turisme era un lloc realment apartat de la vida mundana, allà hi va viure l’Hermós, amic de Josep Pla i company de moltes tertúlies i aventures com la narració ‘Un viatge frustrat’. També veurem el sorprenent bufador de Sa Roncadora, si la mar està calmada, no bufa, però veurem l’impressionant esquerda per on surt l’aigua els dies de temporal.

 • Algunes imatges:
 • Durada: Ponts
 • Tipus: Senderisme en grup
 • Nivell: MODERAT - Rutes que podran ser completades per persones amb certa forma física. Fins a 14 km i desnivells màxims de 700 m
 • Preus:

  Grup de 10 a 14 persones: 225 € per persona
  Grup de 7 a 9 persones: 245 € per persona
  Grup de 4 a 6 persones: 298 € per persona

  Suplement habitació individual: 90 €

 • Què inclou:

  - Guia de Giroguies durant totes les excursions
  - 3 nits d'allotjament a la Fosca (Palamós) en hotel *** familiar en habitacions dobles amb bany
  - 3 esmorzars
  - Assessorament en temes de muntanya i material necessari
  - Organització tècnica GC 1695
  - L'IVA corresponent

 • No inclou:

  - Pícnics per les excursions i sopars
  - Assegurança d'accidents, us la podem fer si no en teniu
  - Tot el no especificat a l'apartat anterior.

 • A tenir en compte:

  És obligatori que TOTS els participants tinguin una assegurança d'assistència en viatge, tipus RACC o d'altres companyies que ofereixen aquest servei. No n'hi ha prou amb la de la FEEC, aquesta cobreix accidents però no malalties. Si una persona es posés malalta i hagués de tornar abans o s'hagués de quedar més dies allà, o bé s'ha de tornar anticipadament per un problema familiar, etc. podria suposar una despesa important, per tant s'ha de tenir aquest risc cobert.

  Si no en teniu, us en podem fer una per aquests dies, consulteu.

 • Reserves:
  pre-reserves

Deixa un comentari