Imprimeix
PDF

Curs de primers auxilis de muntanya

botiquin-primeros-auxiliosPodem organitzar aquest curs, per les dates que vosaltres escolliu.

DIRIGIT A:
Tothom que en algun moment  hagi sentit la necessitat d’ajudar  als altres en  situacions de perill per a la salut o en ambients de catàstrofes, i que vulgui adquirir els coneixements necessaris per a ser-ne útil i d’especial interès per a persones amants de la natura, que practiquin esports d’aventura, senderisme o d’altres activitats que es realitzin en llocs de difícil accés.


OBJECTIUS:

Proporcionar als participants habilitats i coneixements que els capacitin per realitzar amb seguretat, correcció i confiança, les primeres accions d'ajuda a eventuals víctimes d’accidents.

METODOLOGIA:
Els temes que es desenvolupen durant el curs són la suma de l’índex bàsic proposat pel professor i tota una sèrie de temes proposats pels alumnes i extrets de les seves pròpies vivències. Amb això aconseguim la participació activa i crítica de tots, ja que els casos reals i propers fomenten l’atenció de l’alumne.
El professor, després de fer una introducció, demana als participants que relatin algun fet relacionat amb els primers auxilis, i en el qual hagin tingut part activa, bé com a víctimes, bé com a rescatadors, bé com a espectadors. De totes les experiències relatades escull les que li semblen més adients per anar introduint tots els temes del programa.

Seguidament es passa a l’escenificació dels supòsits plantejats. Es cerca la “vivència” per part dels alumnes, d’una situació extreta de la realitat, fent-los participar com si fossin presents a la mateixa i com si haguessin d’assumir una veritable responsabilitat. El professor aprofita la situació per a donar les explicacions teòriques necessàries guiant les diferents possibilitats d’actuació.
Així mateix es fan pràctiques, sempre en petits grups, d’algunes tècniques d’auxili bàsiques com ara diverses formes d’embenat, immobilitzacions, transport de ferits, utilització de “material de fortuna”, tractament de ferides, reanimació càrdio-pulmonar...

En definitiva, l’objectiu del curs és que l’alumne fixi els conceptes tractats d’una forma molt més sòlida. No es busca tant la revisió d’un gran nombre de temes, com aconseguir que l’alumne assoleixi conceptes clars i d’utilitat pràctica i que aprengui a utilitzar el sentit comú i la reflexió davant de situacions de perill.

CONTINGUTS:
Actuació davant ferides. Sutura “de fortuna”.
Ferides especials (ulls, fractures obertes, amputacions, cremades…).
Fractures i esclafament.
Actitud davant un commocionat inconscient.
Mossegades d’animals i picades d’insectes.
Ofegament.
Cop de calor.
Malalties menors (lipotímia, tall de digestió, febre,…).
Introducció al Mal de Muntanya.
Introducció a les lesions pel fred (hipotèrmia i congelacions).
Farmaciola.
Equipament per sortides curtes.
Prevenció bàsica.
Altres…(s’inclouran prioritàriament aquells altres temes que demanin l’interès de la majoria dels alumnes)


PREU: 30 € per persona (grup de 10 a 18 persones)

DURADA: 8 Hores efectives. Horari de 09:00 a 14:00 h. i de 15:30 a 20:30 h. (inclou quatre descansos de 30’)
Comparteix a:
Google! Facebook! MySpace! TwitThis Joomla Free PHP