GIROGUIES et convida a una nova forma de fer esport a l'aire lliure. Per aquest any 2018 hem decidit seguir apostant per incorporar més rutes mensuals en la programació, a fi que pogueu venir a practicar la Marxa Nòrdica amb l’acompanyament d’instructors especialitzats, que us acompanyaran i guiaran pels bonics i tranquils paratges d’interes natural de l’Empordà.

El Nordic Walking és la nova disciplina esportiva que, amb més eficàcia, permet assolir entrenaments físics saludables ja que es treballa amb la dinàmica equilibrada de tot el cos en moviment. La Marxa Nòrdica està reconeguda com un dels esports més beneficiosos per a la salut, és molt divertida, de baix cost i molt saludable, que normalment es practica en grup. Es pot realitzar a tot arreu (muntanya, platja i ciutat) i és apta per a qualsevol edat.

Calendari del Circuit Català de Marxa Nòrdica

I si vius a prop de Palamós...

Marxa nòrdica. Racons de l’Empordà: Les Gavarres, de Fonteta a Mas Cals

Valorar aquest article
(3 vots)

Marxa Nòrdica GiroguiesProperes dates programades: diumenge 25 de març 2018

RUTA 4: BAIX EMPORDÀ
Racons de l’Empordà: Les Gavarres, de Fonteta a Mas Cals.

Continuem amb una nova sortida matinal de marxa nòrdica per una zona bastant interessant de les Gavarres (Baix Empordà), molt pròxima a la capital de la comarca, la Bisbal d’Empordà.
Fonteta, a 1 km al SE de la Bisbal d’Empordà, és format per un conjunt de cases dels segles XVII al XVIII. Aquest és el punt escollit per aparcar i iniciar/acabar la ruta circular.

Informació addicional

 • Itinerari:

  Per pistes de terra i sauló anirem endinsant-nos per l’Espai Natural Protegit de les Gavarres seguint els afluents de la riera de Mas Anglada. Per dins de boscos frondosos d’alzines i suros arribarem a la masia mil·lenària de Mas Cals, avui convertida en RCP. Si tot va bé, pararem per fer-hi una visita guiada i prendre un cafè mentre esmorzem.

  La tornada a Fonteta es fa seguint un bon camí carener, en pujada i amb vistes al Pirineu, que ens permet trobar diversos corriols boscosos que ens retornen, en baixada, a la pista de l’anada, ja en zona plana, i arribar a l’aparcament on hi ha els cotxes.

  Enllaços d’interès:

  Mas Cals

  Fonteta

  Esglèsia Sta.Mª de Fonteta

  Recuits de Fonteta

  Espai natural protegit de les Gavarres

 • Algunes imatges:
 • Dates: Diumenge 25 de març 2018
 • Durada: Mig dia
 • Tipus: Senderisme en grup, Senderisme personalitzat o a mida, Activitats per a famílies i amics, Marxa nòrdica
 • Nivell: MODERAT - Rutes que podran ser completades per persones amb certa forma física. Fins a 14 km i desnivells màxims de 700m
 • Preus:
  Preu: 15 € per persona.
 • Què inclou:

  - Guia-instructor titulat de Marxa Nòrdica de Giroguies.

 • No inclou:

  - Bastons de marxa nòrdica (es poden llogar per 5€)

 • A tenir en compte:

  Distància: 11,1 quilòmetres

  Desnivell: +/- 210 metres

  Durada: 3-5 hores (inclou parades diverses i interpretació paisatgística des de miradors, ensenyament tècnic de NW en ruta, sessió d’escalfament inicial amb posta a punt del material, i sessió d’estiraments final)

  Tipus de terreny: Pistes, camins de carro i corriols de sauló (sorres) en bon estat general. Desnivells amb petits trams que poden superar el 15% (sobretot a la baixada) amb sòl molt erosionat pel pas de motos de trial i l’aigua de la pluja.

  Observacions:
  - Si no es tenen bastons de marxa nòrdica, no es poden usar els de senderisme perquè no són els adequats. Per llogar els bastons fixos (no telescòpics) cal donar l’alçada exacta del client durant la inscripció.
  - Cal portar calçat de canya baixa, flexible i transpirable amb sola de tacs (no de ten-nis ni fitness). Gorra i ulleres de sol. Motxilla petita, lleugera i estreta per portar poc pes (aigua, barretes o fruita, mòbil i documentació-diners) o bé una ronyonera amb bidó d’aigua. Roba lleu-gera, sintètica (mai cotó) i transpirable adequada al temps.

 • Reserves:
  pre-reserves

Deixa un comentari