Gran Caucas georgià. Tresc per Svanetia (10 dies)

Valorar aquest article
(11 vots)

Georgia

PRÒXIMES DATES PROGRAMADES:

Del 25 de juny al 4 de juliol de 2021
Del 16 al 25 de juliol de 2021
Del 23 de juliol a l'1 d'agost de 2021
Del 6 al 15 d'agost de 2021
Del 20 al 29 d'agost de 2021
De l'11 al 20 de setembre de 2021

Aquest programa es pot organitzar, a partir de 4 persones, per les dates que vosaltres escolliu entre els mesos de JUNY a SETEMBRE.

Svanètia és una regió històrica de Geòrgia localitzada al nord-oest del país en l'anomenat Gran Caucas. Està dividida en dues parts, la Baixa i l'Alta Svanètia, aquesta última declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l'any 1996 per l'excepcional paisatge de muntanya i els poblets característics de l'edat mitjana amb torres fortificades. Entre els segles IX i XIII cada família construïa la seva pròpia torre ('murkwam') com una mena de fortalesa davant els invasors mongols, perses i otomans, però també per defensar-se de les baralles locals entre clans. Ara hi guarden el fenc que serveix per alimentar el bestiar.

El Gran Caucas convertit en un autèntic i inexpugnable mur alpí, defineix completament la silueta d'un país adherit a unes muntanyes immenses on els cims nevats es perllonguen en vertical durant tot l'any i conformen una de les més imponents fronteres naturals del planeta. El paisatge està dominat per muntanyes d'entre 3.000 i 5.000 m d'altitud. Quatre dels pics més alts de les muntanyes del Caucas es troben a la regió. De fet el pic més alt de Geòrgia, la muntanya Shkhara de 5.193 m, es troba aquí.

Geòrgia és caucàsica en la seva màxima expressió, a la riba oriental del Mar Negre i encaixonada en una serralada majúscula, va acollir a regnes més antics - Còlquida i Ibèria. Tot l'univers mitològic, en què Jàson i els argonautes aconseguirien el velló d'or, sorgeix precisament en una nació originada després del pas de diferents regnes i cultures que van deixar aquí les seves petjades.

Anar a Geòrgia també és descobrir alguns dels seus grans valors, la gastronomia i els vins. Terra de confluència de tradicions, turques, perses, armènies, russes i genuïnament georgianes. Tenen una cuina de qualitat i quantitat i no marxarem de Geòrgia sense degustar els saborosos khachapuris i khinkalis.

Informació addicional

 • Itinerari:

  Dia 1. Barcelona / Tbilisi
  Sortida del vol des de Barcelona. A l'arribada, trobada amb el guia i trasllat a l'allotjament de Tbilisi.

  Dia 2. Tbilissi / Mtskheta / Uplistsikhe / Gori / Kutaisi
  Després d'esmorzar a l'hotel, anirem amb vehicle fins a Mtskheta, l'antiga capital del regne de Geòrgia patrimoni de la UNESCO, es troba en la intersecció de la ruta de l'antiga Ruta de la Seda. Veurem el Monestir de Jvari del segle VI. L'església de Jvari va tenir un gran impacte en el desenvolupament de l'arquitectura georgiana i va servir com a model per a moltes altres esglésies. Seguirem el nostre viatge visitant la catedral de Svetitskhoveli (segle XI) que és un dels monuments culturals, artístics i arquitectònics més importants de Geòrgia on va ser enterrada la túnica de Crist. A continuació, ens dirigirem a Gori, la ciutat natal de Stalin. Prop de Gori es troba l'antiga ciutat amb les coves Uplistsikhe que va ser construïda sobre un banc rocós del riu Mtkvari. La seva història està datada en el segon mil·lenni aC i ha estat identificat com un dels assentaments urbans més antics de Geòrgia on descobrirem diverses estructures: un teatre, una farmàcia i diversos palaus. A la tarda arribarem a Kutaisi. Sopar i allotjament en hotel en Kutaisi.
  MP (E/-/S)

  Dia 3. Kutaisi / Gelati / Zugdidi / Mestia
  Després d'esmorzar a l'hotel, al matí visitarem el complex monàstic de Gelati (UNESCO) - famós pel mosaic gegant del s. XII de la Mare de Déu. Després de la visita ens dirigirem al nord, Svaneti, la inaccessible regió muntanyenca del Caucas major. Ens desplaçarem a través del variat paisatge de muntanya del Gran Caucas i tindrem una parada breu per a gaudir les vistes panoràmiques des de la presa d'Enguri, actualment la segona presa d'arc més alt del planeta amb una altura de 271,5 m. Arribarem a Mestia, poble principal de Svaneti. Sopar i allotjament a casa rural a Mestia.
  MP (E/-/S)

  Dia 4. Mestia / Lakhiri / Mulakhi / Adishi
  Després d'esmorzar caminarem cap a Mulakhi, tindrem una caminada per prats amb flors, especialment de rododendres i gaudirem de les vistes del pic Tetnuldi (4.800 m), el Banguriani (3.857 m) i el famós pic Ushba (4.700 m). Pel camí tindrem pícnic. Després de l'excursió, anirem amb cotxe 4x4 fins a Adishi. Sopar i allotjament a casa rural a Adishi.
  PC (E/P/S) – Desnivell: ↑ 760 m ↓ 520 m. Temps de caminada: 5 a 6 hores aprox.

  Dia 5. Adishi / Iprali
  Deixarem el poble d'Adishi i començarem a caminar per una preciosa vall alpina amb el seu paisatge característic de prats verds on pasturen els ramats. Arribarem a un punt on cal travessar el riu i necessitarem l'ajuda dels cavalls per creuar-lo. Pujarem cap al coll de Chkhutnieri, a una altitud de 2.722 m, des d'on es pot gaudir d'una bella vista sobre tots els cims entre el Tetnudi i l'Shkhara. Començarem el descens cap al llogaret de Khalde i finalment arribarem a Iprali. Sopar i allotjament a casa rural a Iprali.
  PC (E/P/S) – Desnivell: ↑ 650 m ↓ 800 m. Temps de caminada: 6 hores aprox.

  Dia 6. Iprali / Ushguli (Patrimoni de la UNESCO)
  Després d'esmorzar un camí ens portarà a poc a poc fins a Ushguli. Ushguli està construït a 2.200 m, és el poble habitat més alt d'Europa i va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. El poble és famós per l'abundància de les torres de vigilància. Des d'aquí es veu la muntanya més alta de Geòrgia, el Mont Shkhara de 5.068 m. Pel camí tindrem pícnic. A Ushguli visitarem l'església de Lamaria del segle XII. Sopar i allotjament a casa rural a Ushguli.
  PC (E/P/S) – Desnivell: ↓ 400 m ↑ 650 m. Temps de caminada: 4 hores aprox.

  Dia 7. Ushguli / glacera d'Shkhara / Mestia
  Després d'esmorzar, passejarem per la bella i amplia vall del riu Enguri. Arribarem fins als peus de la muntanya d'Shkhara (5.068 m) i ens aproparem a la seva glacera d'on brolla gran quantitat d'aigua i neix el riu que dóna nom a la vall. Pel camí tindrem pícnic. A la tarda trasllat en vehicle fins a Mestia. Sopar i allotjament en hostal a Mestia.
  PC (E/P/S) – Desnivell: ↑ ↓ 300 m. Temps de caminada: 6 hores aprox.

  Dia 8. Mestia / Martvili / Kutaisi
  Després de l'esmorzar deixarem les muntanyes de Svaneti i ens dirigirem cap a la regió de Samegrelo. La primera parada la tindrem a Martvili, lloc on la força del riu al llarg de milions d'anys, ha format un congost de fins a 40 metres de profunditat i una longitud de 2,4 km, i on un barquer amb el seu bot ens portarà a descobrir els seus racons a través d'un viatge inoblidable entre les altes roques de congost. Dinar lliure. A la tarda arribarem a Kutaisi. Sopar i allotjament a casa rural a Kutaisi.
  MP (E/-/S)

  Dia 9. Kutaisi / Tbilisi (250 km)
  Després d'esmorzar ens dirigirem cap a Tbilisi. Temps lliure per a passejar per la ciutat. Sopar lliure. Allotjament en hotel a Tbilisi.
  (E/-/-)

  Dia 10. Tornada
  A l'hora prevista trasllat a l'aeroport.
  (-/-/-)

 • Algunes imatges:
 • Durada: Una setmana
 • Tipus: Senderisme en grup, Senderisme personalitzat o a mida
 • Nivell: MODERAT - Rutes que podran ser completades per persones amb certa forma física. Fins a 14 km i desnivells màxims de 700 m
 • Preus:

  Grup de 5 a 10 persones: 1.285 € per persona

  Grup de 2 a 4 persones: 1.395 € per persona

  Suplement habitació individual: 180 €

 • Què inclou:

  Guia local de parla castellana durant tot el viatge
  Guia de muntanya durant els dies de tresc (4, 5, 6 i 7)
  Allotjament en hotels i cases rurals en habitacions dobles
  Àpats especificats en el programa: 8 esmorzars / 4 pícnics / 7 sopars.
  Trasllats aeroport / hotel / aeroport
  Transports interiors necessaris per portar a terme el programa
  Tot-terrenys pel transport d'equipatge els dies de tresc
  Tot-terrenys per anar al lloc d'inici i final de tresc els dies 4 i 7
  Entrades segons programa
  Cavalls per travessar el riu el dia 5
  1 l d'aigua mineral diari per persona
  Impostos.

 • No inclou: Vol d'avió
  Begudes alcohòliques
  Propines
  Els àpats no especificats
  Tot el no especificat a l'apartat inclou.
 • A tenir en compte:

  Passaport en vigor amb una validesa mínima de 6 mesos i en bon estat.

  A tenir en compte:
  És obligatori que TOTS els participants tinguin una assegurança d'assistència en viatge, tipus RACC o d'altres companyies que ofereixen aquest servei. No n'hi ha prou amb la de la FEEC, aquesta cobreix accidents però no malalties. Si una persona es posés malalta i hagués de tornar abans o s'hagués de quedar més dies allà, o bé s'ha de tornar anticipadament per un problema familiar, etc. podria suposar una despesa important, per tant s'ha de tenir aquest risc cobert.

  Si no en teniu, us en podem fer una per aquests dies, consulteu.

 • Reserves:
  pre-reserves

Deixa un comentari