Tusheti: la regió més remota de Geòrgia (10 dies)

Valorar aquest article
(5 vots)

Kasbegi

Aquest programa es pot organitzar, a partir de 6 persones, per les dates que vosaltres escolliu entre els mesos de JULIOL a SETEMBRE.

Els paisatges de la província històrica de Tusheti, al nord-est del país, són una barreja espectacular de pics nevats (que assoleixen els 4.800 metres d'altitud), engorgats salvatges tallats per impetuosos rius rics en aigua i turons coberts d'herba amb cavalls salvatges i on pasturen ramats d'ovelles i de vaques. Aquesta combinació de natura i bellesa salvatge, sens dubte, la converteix en unes de les regions muntanyoses més fascinants i verges de Geòrgia.
L'única carretera que va a Tusheti, passa pel port d'Abano (2.950 m) i només és transitable per a tot terrenys des de principis de juny fins a mitjans d'octubre.

Informació addicional

 • Itinerari:

  Dia 1. Barcelona - Tbilisi
  Sortida en vol regular amb destinació Tbilisi. Arribada a l'aeroport de Tbilisi i trasllat a l'hotel.
  (-/-/-)

  Dia 2. Tour de Tbilisi
  Després d'esmorzar tindrem unes hores inoblidables de familiarització per la capital. És una ciutat multi ètnica i multi religiosa construïda al segle V al llarg de la tortuosa vall del riu Mtkvari. Aquí es troben, una al costat de l'altre esglésies ortodoxes, gregorianes, catòliques romanes, sinagoga i mesquita. Començarem l'excursió per l'església medieval Metekhi (s. XIII). Caminarem pel centre descobrint els seus carrerons i veurem els edificis amb balcons de fusta, típics de la ciutat, que li atorguen una personalitat diferent. Visitarem la catedral de Sioni (Santíssima Trinitat, s. XIII), la basílica d'Anchiskhati (s. VI), pujarem fins a la fortalesa de Narikala (s. IV) que domina l'horitzó del centre històric. Continuarem explorant el barri dels banys de Sofre, d'estil oriental i després visitarem el Museu Nacional i la seva sala més important amb obres d'or que daten del III mil·lenni aC. Per últim, el circuit ens portarà fins a l'avinguda principal de Rustaveli on veurem el Parlament i el Teatre d'òpera i ballet de Tbilisi, que li proporcionà un ambient cosmopolita.
  Sopar en restaurant i allotjament en hotel a Tbilisi.
  MP (E/-/S).

  Dia 3. Tbilisi - Omalo (210 km)
  Després d'esmorzar a l'hotel, sortirem cap a la regió de Kakheti amb una parada breu al centre de la ciutat de Telavi. Seguirem el nostre viatge cap al poble Omalo per un camí molt bonic, entre les muntanyes del Caucas, construït el 1978. A Tusheti només s'hi pot arribar en 4x4 i només des de principis de juliol fins al setembre, quan la neu s'ha fos. Es triguen prop de cinc hores per recórrer els 90 quilòmetres que separen Alvani d'Omalo. Després de pujar el port d'Abano (2.950 m), baixarem fins al poble Omalo, el centre administratiu de la regió de Tusheti (1.880 m). Visitarem, tot passejant, la part alta del poble (Zemo Omalo) que posseeix un magnífic conjunt de torres medievals (keseloebi).
  Sopar i allotjament en una casa familiar (bany compartit) a Omalo.
  PC (E/P/S). Desnivell: ↓↑ 100 m. Temps: 30 min

  Dia 4. Omalo - Bochorna - Dochu - Jvarboseli
  Després d'esmorzar sortirem cap al poble Bochorna, un dels llocs habitats permanentment més alts d'Europa (2.345 m). Seguirem el nostre camí fins al poble Dochu, que es troba a l'àrea protegida de Tusheti, en el congost gola de Gometsari. Tindrem l'oportunitat de gaudir d'unes magnífiques vistes i sentir l'esperit de la naturalesa en estat pur. Arribarem a Jvarboseli.
  Sopar i allotjament en una casa familiar (bany compartit) a Jvarboseli.
  PC (E/P/S). Desnivell: ↑890 ↓930. Distància: 21 km. Temps: 7-8 hores.

  Dia 5. Jvarboseli - Port de Nakaicho - Chesho
  Després d'esmorzar sortirem cap al Chesho. Pel camí arribarem al port de Nakaicho (2.903 m) des d'on tindrem una impressionant vista panoràmica de Tusheti. Arribarem a Chesho on ens semblarà que el temps s'ha aturat. Malgrat les cases i les torres deteriorades, en general s'ha conservat prou bé. Tindrem pícnic durant pel camí.
  Sopar i allotjament en una casa familiar (bany compartit) a Chesho.
  PC (E/P/S). Desnivell: ↑970 ↓950. Distància: 18 km. Temps: 7-8 hores.

  Dia 6. Chesho - Dano - Kvavlo - Dartlo
  Després d'esmorzar començarem la nostra caminada cap als pobles de Dano i Kvavlo, que com tots els pobles de Tusheti, són monuments històrics que daten des de l'edat mitjana. Una altra vegada tindrem l'oportunitat de familiaritzar-nos amb la naturalesa georgiana. El poble Kvavlo és abandonat durant l'hivern. Veurem les ruïnes d'antigues fortaleses que s'utilitzaven no només per la defensa i protecció, sinó també per viure. Després de dinar de pícnic, caminarem cap a Dartlo (2.000 m). El poble es conegut per les seves boniques cases amb balcons i és un dels més importants tresors de l'arquitectura medieval de Geòrgia. Tant en el poble Dartlo, com altres pobles de Tusheti, són llocs ideals per fer fotografies de la Via Làctia.
  Sopar i allotjament en una casa familiar (bany compartit) a Dartlo.
  PC (E/P/S). Desnivell: ↑500 ↓180 m. Distància: 15 km. Temps: 5-6 hores.

  Dia 7. Dartlo - Chigho - Diklo
  Després d'esmorzar. Començarem el recorregut cap a Diklo, que és un dels pobles més freds de Geòrgia. Aquí es troba la frontera amb Rússia i lloc de control. Els guàrdies fronterers hi són durant tot l'any. Al poble hi ha llocs que es consideren sagrats i segons la norma, en algun d'ells les dones no hi poden entrar. Veurem la fortalesa de Diklo que es troba al cim d’una muntanya, des d'on es veu també el cim Diklosmta (4.285 m). Pícnic pel camí.
  Sopar i allotjament en una casa familiar (bany compartit) a Diklo.
  PC (E/P/S). Desnivell: ↑900 m ↓450 m. Distància: 15 km. Temps: 6-7 hores.

  Dia 8. Diklo - Shenako - Omalo
  Després d'esmorzar caminarem cap al poble Shenako. Shenako és un dels pocs pobles encara poblats de Tusheti i gaudeix de la vista del mont Diklosmta. El poble té una sèrie dels edificis més populars de l'arquitectura georgiana i l'església de Santíssima Trinitat del segle XIX. Dins l'església es pot veure un lloc sagrat "nishi" on s’interrelaciona el paganisme i el cristianisme. Tindrem pícnic pel camí. Arribarem a Omalo.
  Sopar i allotjament a una casa familiar (bany compartit) a Omalo.
  PC (E/P/S). Desnivell: ↓650 m ↑400 m. Distància: 14 km. Temps: 5-6 hores.

  Dia 9. Omalo - Alaverdi - Tbilisi (210 km)
  Després d'esmorzar acomiadarem la meravellosa regió de Tusheti i agafarem la famosa carretera de Tusheti per tornar a Tbilisi. Pel camí visitarem el monestir d'Alaverdi - una de les catedrals més altes de Geòrgia (50 m), la catedral actual va ser construïda al segle XI pel rei Kvirike III de Kakheti i avui convertit en el centre espiritual de la regió. És una joia arquitectònica de Kakheti que conserva uns frescos del segle XI al XVII. A la tarda arribarem a Tbilisi.
  Allotjament a Tbilisi.
  MP (E/-/S).

  Dia 10. Sortida
  A l'hora prevista trasllat a l'aeroport i sortida en vol regular de tornada a casa.
  (-/-/-).

  E: Esmorzar. P: Pícnic. S: Sopar

 • Algunes imatges:
 • Durada: Una setmana
 • Tipus: Senderisme en grup, Senderisme personalitzat o a mida
 • Nivell: EXIGENT - Rutes on cal estar acostumat a realitzar esforços físics mantinguts. Distància diària de fins a 20 km i desnivells fins a 1000 m
 • Preus:

  Grup de 12 persones: 1.095 € per persona
  Grup de 10 a 11 persones: 1.160 € per persona
  Grup de 8 a 9 persones: 1.195 € per persona
  Grup de 6 a 7 persones: 1.335 € per persona

  Suplement habitació individual: 235 €

 • Què inclou:

  - Guia local de Giroguies durant tot el viatge
  - Trasllats: Aeroport - Hotel - Aeroport
  - Transport corresponent al programa de viatge
  - Guia de muntanya a Tusheti. Dies 4, 5, 6, 7 i 8
  - Transport de l'equipatge. Dies 4, 5, 6, 7 i 8
  - Allotjament: 3 nits d'hotel a Tbilisi / Cases rurals amb bany compartit a Omalo 2 nits; Jvarboseli 1 nit; Chesho 1 nit; Dartlo 1 nit; Diklo 1 nit. (les cases rurals a Tusheti són cases típiques de la zona, molt senzilles, amb confort mínim.)
  - Manutenció: 9 esmorzars, 8 sopars i 6 pícnics
  - Entrades: Museu Nacional de Tbilisi
  - Vehicle 4x4 de Telavi a Omalo
  - Vehicle 4x4 d'Omalo a Tbilisi
  - Organització tècnica
  - Impostos.

 • No inclou:

  º Vol d'avió
  º Assegurances
  º Begudes alcohòliques
  º Propines
  º Tot el no especificat a l'apartat inclou.

 • A tenir en compte:

  Passaport en vigor amb una validesa mínima de 6 mesos i en bon estat.

  Per viatjar a Geòrgia des d'Espanya o qualsevol país de la Unió Europea no és necessari obtenir cap visat. Això és vàlid per a viatges de fins a un any complet. D'altra banda, els estrangers que resideixin legalment a Espanya, o aquells estrangers amb visat espanyol vàlid, podran visitar Geòrgia sense necessitat de visat expedit per autoritats georgianes. Tot i que això val per a estades d'un màxim de noranta dies.

  És obligatori que TOTS els participants tinguin una assegurança d'assistència en viatge, tipus RACC o d'altres companyies que ofereixen aquest servei. No n'hi ha prou amb la de la FEEC, aquesta cobreix accidents però no malalties. Si una persona es posés malalta i hagués de tornar abans o s'hagués de quedar més dies allà, o bé s'ha de tornar anticipadament per un problema familiar, etc. podria suposar una despesa important, per tant s'ha de tenir aquest risc cobert.

  Si no en teniu, us en podem fer una per aquests dies, consulteu.

 • Reserves:
  pre-reserves

Deixa un comentari