Des de fa uns anys, GIROGUIES aposta per aquesta modalitat de fer esport a l'aire lliure: La Marxa Nòrdica. Hem organitzat diverses sortides per la Costa Brava i racons del Baix Empordà, sortides de diferents nivells: des de nivell iniciació fins a més expert. Veniu a practicar i gaudir d'aquest esport, sempre acompanyats d'un instructor titulat de Giroguies.

Marxa nòrdica: Les Gavarres, de Fonteta a Mas Cals

Valorar aquest article
(10 vots)

Marxa Nòrdica GiroguiesAquesta activitat es pot organitzar durant tot l'any, per les dates que vosaltres escolliu.

RACONS DE L'EMPORDÀ: Les Gavarres, de Fonteta a Mas Cals.
Continuem amb una nova sortida matinal de marxa nòrdica per una zona bastant interessant de les Gavarres (Baix Empordà), molt pròxima a la capital de la comarca, la Bisbal d’Empordà.
Fonteta, a 1 km al SE de la Bisbal d’Empordà, és format per un conjunt de cases dels segles XVII al XVIII. Aquest és el punt escollit per aparcar i iniciar/acabar la ruta circular.

Informació addicional

 • Itinerari:

  Per pistes de terra i sauló anirem endinsant-nos per l’Espai Natural Protegit de les Gavarres seguint els afluents de la riera de Mas Anglada. Per dins de boscos frondosos d’alzines i suros arribarem a la masia mil·lenària de Mas Cals, avui convertida en RCP. Si tot va bé, pararem per fer-hi una visita guiada i prendre un cafè mentre esmorzem.

  La tornada a Fonteta es fa seguint un bon camí carener, en pujada i amb vistes al Pirineu, que ens permet trobar diversos corriols boscosos que ens retornen, en baixada, a la pista de l’anada, ja en zona plana, i arribar a l’aparcament on hi ha els cotxes.

  Enllaços d’interès:

  Mas Cals

  Fonteta

  Esglèsia Sta.Mª de Fonteta

  Recuits de Fonteta

  Espai natural protegit de les Gavarres

 • Algunes imatges:
 • Durada: Mig dia
 • Tipus: Senderisme en grup, Senderisme personalitzat o a mida, Activitats per a famílies i amics, Marxa nòrdica
 • Nivell: MODERAT - Rutes que podran ser completades per persones amb certa forma física. Fins a 14 km i desnivells màxims de 700 m
 • Preus:
  Preu per un grup d'1 a 10 persones: 165 euros
 • Què inclou:

  - Guia-instructor titulat de Marxa Nòrdica de Giroguies.

 • No inclou:

  - Bastons de marxa nòrdica (es poden llogar per 5€)
  - Assegurança
  - Tot el no especificat a l'apartat "inclou"

 • A tenir en compte:

  Distància: 11,1 quilòmetres

  Desnivell: +/- 210 metres

  Durada: 3-4 hores (inclou parades diverses i interpretació paisatgística des de miradors, ensenyament tècnic de NW en ruta, sessió d’escalfament inicial amb posta a punt del material, i sessió d’estiraments final)

  Tipus de terreny: Pistes, camins de carro i corriols de sauló (sorres) en bon estat general. Desnivells amb petits trams que poden superar el 15% (sobretot a la baixada) amb sòl molt erosionat pel pas de motos de trial i l’aigua de la pluja.

  Observacions:
  - Es recomana haver fet algun curs d’iniciació de Marxa Nòrdica prèviament. En tot cas, cal estar acostumat a mantenir caminades de més de 2 hores seguides com a mínim.
  - Cal utilitzar bastons exclusius de Marxa Nòrdica. Si no es tenen aquests bastons, no es poden usar els de senderisme perquè no són els adequats. Per llogar els bastons fixos (no telescòpics) cal donar l’alçada exacta del client durant la inscripció.
  - Cal portar calçat de canya baixa, transpirable, de sola flexible i amb tacs ben marcats (no de tennis ni de fitness). Gorra/gorro i ulleres de sol. Motxilla petita, lleugera i estreta per portar poc pes (aigua, barretes o fruita, mòbil i documentació-diners) o bé una ronyonera amb bidó d’aigua. Roba lleugera, sintètica (mai cotó) i transpirable adequada al temps (2-3 capes). A l’hivern, si porteu guants per no passar fred, aquests han de ser força prims per permetre la col·locacio de les dragoneres dels bastons.

 • Reserves:
  pre-reserves

Deixa un comentari