Pedalant per la Ruta de la Seda

Valorar aquest article
(9 vots)

kirgui_btt_003Aquest programa es pot organitzar per les dates que vosaltres escolliu.

Kirguizistan és un paradís per als ciclistes, ja que podem trobar aquí rutes de qualsevol nivell de dificultat. Aquest petit oasi al mateix centre d'Àsia ofereix una àmplia gamma de paisatges i camins des de prats alpins fins a platges de sorra, a més de l'acolliment càlid que mostren les famílies nòmades als seus hostes. No menys interessant és l'herència històrica i cultural del poble kirguís, que encara manté molts atributs del seu estil nòmada. Tindràs l'oportunitat de passar moments agradables al seu costat i degustar els seus plats i begudes nacionals.

Informació addicional

 • Itinerari:

  Bishkek – Parc Natural d'Ala Archá - Llac Issyk Kul – Pas Korgomdú Bulak – Pas Tosor – Llac Teshik Kul – Congost Eki Naryn –Llac Son Kul – Naryn - 'Caravanserai' de Tash Rabat - Bishkek

  Dia 1. Sortida del vol Barcelona-Bishkek (via Estambul).

  Dia 2. Arribada a Bishkek (de matinada). Excursió al Parc Natural d'Ala Archá.
  Altitud: (Bishkek 900 m ; Ala Archá 2200 m)
  Desnivell en btt: -1300 m
  Ciclisme: fins a 60 km, terraplè parcialment pavimentat.
  Dinar: pícnic al parc. Sopar: cafè local de Bishkek. Nit: Hotel a Bishkek.
  A l'arribada a l'aeroport trobada amb el guia local. Trasllat, esmorzar i descans a l'hotel. Després ens anem al parc natural "Ala Archá". El camí té molt trànsit i no és molt interessant per al ciclisme, és preferible viatjar fins al parc amb autobús. Dinar de tipus pícnic.
  El Parc Natural d'Ala Archá està ubicat a la part nord de la Serralada kirguiza, a la vall del riu Ala Archá a una alçada de 2100 metres sobre el nivell del mar. El parc ocupa una àrea de 19400 hectàrees. Va ser fundat l'any 1976 amb un objectiu de protegir l'ecologia única de la zona i de crear condicións per a l'esplai popular. Ala Archá és un parc especial per la seva gran quantitat de gèneres de plantes i animals.
  Ens espera un altre vehicle amb les bicis preparades per fer una volta de 25-35 km (depenent de les forces) a prop de les muntanyes del Kyrgyz Ala-Too.

  Dia 3. Bishkek - Llac Issyk Kul.
  Altitud: (Bishkek 900 m ; Issyk Kul 1600 m)
  Desnivell en btt: inapreciable.
  Ciclisme: 80 km, camí asfaltat (estat regular) (de Bokonbaevo a Kayi Sai)
  Dinar: a cafè local en ruta. Sopar i nit en campament de iurtes.
  Esmorzar d'hora a l'hotel. Sortida de la ciutat a les 08:00 fins al Llac Issyk Kul, situat a 280 km de Bishkek. Dinar pel camí. Després de dinar seguirem fins al poble de Bokonbaevo. Allotjament en campament de iurtes.
  Opció: A l'arribada a Bokonbaevo us podeu quedar a descansar al campament de iurtes o donar una volta en bici fins el llogaret de Kayi Sai per fer un bany al llac.
  El Llac Issyk-Kul, és el segon llac alpí del món després del Titicaca a Sud-amèrica. Amb 182 km de llarg per 58 d'ample, el llac es va formar com a resultat de l'activitat tectònica. Rep calor des del fons i mai es gela, fins i tot durant els hiverns més crus. A l'estiu la temperatura de l'aigua arriba als 20-25 graus celsius i podreu nedar en les seves aigües envoltades pels pics nevats del Tien Shan. Extremadament profund però amb càlides aigües, aquest llac ha estat una mica com un oasi dins l'ambient inhabitable de les muntanyes. Comptant a més amb una vasta diversitat en la flora i fauna de les àrees que l'envolten, el Issyk Kul és considerat com una de les localitzacions més remarcables de l'Àsia Central.

  Dia 4. Travessant el Pas Korgomdú Bulak.
  Altitud: (Llac Issyk Kul 1600 m ; Pas Korgomdú Bulak 2540 m ; Campament 2900 m)
  Desnivell en btt: +940 m i +360 m opcionals.
  Ciclisme: 35 km i 20 km més opcionals.
  Dinar, sopar i nit en campaments de tendes.
  Després de l'esmorzar pedalarem fins al proper campament a través del pas de Korgomdú Bulak (2540m). Seran 35 km en camí de muntanya. Els autobusos viatjaran per la via asfaltada i arribaran abans. Un dels sistemes muntanyosos més extensos de l'Àsia Central, el Tien Shan és el més llunyà, desconegut i captivador. Un espai il·limitat de cims encara sense explorar. El Tien Shan forma la línia divisòria de la Xina i Kirguizistan i s'estén fins Kazakhstan i l'Uzbekistan. Les seves immenses i pràcticament desconegudes valls fèrtils són habitades per ramats d'ovelles, cavalls, iacs i vaques dels pastors nòmades que encara habiten en les seves tradicionals iurtes. Moltes de les valls no compten amb les comoditats per als turistes, ni tan sols tenen poblets.
  Dinar a l'arribada. Els que vulguin poden quedar-se a descansar, els que no, podran seguir endavant. Tot depèn de les condicions físiques.
  Opcional: Fer una passejada fins al llac, prendre un bany i fer una excursió fins al canó "Skazka". Després tornar al campament per la via asfaltada i un sender de muntanya (anada i tornada de 20 km) Sopar i nit en tendes de campanya a 2900 m s.n.m.

  Dia 5. En el Pas Tosor.
  Altitud: (Campament dia anterior 2900 m ; Pas Tosor 3893 m ; Campament 3000 m)
  Desnivell en btt: + 993 m ; - 893 m
  Ciclisme: 58 km, pista de terra i sender de muntanya.
  Dinar: pic-nic. Sopar: al campament de tendes. Nit: en campament de tendes.
  Comença amb una pujada de 23 km fins al Pas Tosor (3893 m) i després una baixada de 35 km fins a les fonts de Jely Suu.
  El pas de Tosor es torna intransitable en ocasions, fins i tot per tot terrenys. El nostre autobús anirà en canvi a través de la ciutat de Balikchí i el poble de Sary Bulak fins al proper lloc de acampada (385 km). Només el veurem a la tarda, en arribar al campament.
  Avui serà un dia dur, per això hem d'estar ben preparats. De no estar segurs és recomanable viatjar a l'autobús.

  Dia 6. Fins al llac Teshik Kul
  Altitud: (Campament dia anterior 3000m ; Llac Teshik Kul 3720 m)
  Desnivell a peu: + 720 m ; - 720 m
  Senderisme: 10 km, pista de terra i sender de muntanya.
  Dinar: pic-nic. Sopar i nit al campament de tendes.
  Aquest és un dia dedicat a una caminada a peu fins al llac Teshik Kul (3500 m). Al llac es pot pescar. Hi ha truites i altres espècies.
  Hi prop de dos mil llacs a les muntanyes al Kirguizistan, molts dels quals estan ubicats a les altures entre 2500 i 4000 metres sobre el nivell del mar. Els llacs, majoritàriament tenen origen glacial. En kirguís el mot "kul", com en "Issyk Kul", "Són Kul" o "Chatyr Kul" (els tres llacs més grans del país) significa "llac". El mot "Teshik" s'entén com "orifici" o "pou". Aquest és un bell lloc amb esplèndids paisatges que canvien segons l'època de l'any.
  Retorn al campament.

  Dia 7. Cap al congost d'Eki Naryn
  Altitud: (Campament dia anterior 3000 m ; Campament 2500 m)
  Desnivell en btt: - 500 m
  Ciclisme: 68 km, pista de terra i sender de muntanya (30 km dintre del bosc)
  Dinar: pic-nic. Sopar i nit al campament de tendes.
  El camí passa per bells paisatges entre les muntanyes que toquen el cel, extenses valls i vistes fascinants dels cims coberts de neu, sorprenents congostos florits en aquesta època i impressionants rius de muntanya, llacs alpins, les iurtes dels nòmades i els seus ramats d'ovelles, caps de bestiar i cavalls.

  Dia 8. Cap al llac Son Kul
  Altitud: (Campament dia anterior 2500 m ; Pas Moldo Ashu 3346 m ; Llac Son Kul 3016 m )
  Desnivell en btt: + 846 m
  Ciclisme: 40 km des del campament fins al Pas Moldo Ashu, si algú està cansat pot pujar en vehicle i fer passejades al voltant del campament del llac Son Kul per aclimatar.
  Dinar: pic-nic. Sopar i nit en campament de iurtes.
  Després de l'esmorzar sortim amb rumb al llac Son Kul i travessarem el pas de Moldo Ashu. Ens quedaran uns 200 km en vehicle per arribar al llac Son Kul, un llac alpí situat a la serralada del Tien Shan a l'altitud de 3016 m. El llac és el lloc preferit dels pastors de les regions de Kochkor, Naryn i At Bashi per "Jailoo" o "pastura d'estiu" en Kirguís. Aquesta zona és considerada com "la perla" dels jailoo kirguisos. La ruta fins al llac segueix per camins serpentejants fins ficar-se entre els núvols. Dóna la impressió de tocar el cel. Per això la traducció de Son Kul s'entén com "l'últim llac".
  Arribada al campament de iurtes. Sopar i descans.

  Dia 9. Llac Son Kul - Ciutat de Naryn
  Altitud: (Llac Son Kul 3016 m ; Pas "33 Papagayos" 3133 m ; Ciutat de Naryn 2000 m)
  Desnivell en btt: + 117 m ; - 1133 m
  Ciclisme: 70 km, pista de terra i sender de muntanya.
  Dinar: pic-nic. Sopar i nit: a guest house de Naryn.
  Pedalem des del llac Son Kul, travessant el pas dels "33 Papagayos" fins arribar a la via principal. Pugem a l'autobús i seguim 110 km fins a la ciutat de Naryn.
  Naryn és un poble estret i allargat que segueix la forma del Riu Naryn. Aquest corre entre pendents elevats. La moderna ciutat de Naryn va ser fundada el 1868 com una guarnició russa i molta de la seva arquitectura actual representa l'estil de postguerra (soviètic). Antics assentaments han estat trobats en coves prop del poble de Naryn, i s'assegura que el mateix nom de la ciutat és bastant remot. Hi ha diverses versions del seu significat com una que diu que Naryn és un tipus de sopa amb carn, altres fonts asseguren que el nom ve d'un vocable mongol traduït com "assolellat".
  Arribada i allotjament a la guest house. Sopar i nit.

  Dia 10. Naryn - 'Caravanserai' de Tash Rabat
  Altitud: (Naryn 2000 m ; Tash Rabat 3200 m)
  Desnivell en btt: inapreciable.
  Ciclisme: 22 km, pista de terra, parcialment asfaltat.
  Allotjament, dinar i sopar en campament de iurtes.
  Després de l'esmorzar sortim amb autobús de la ciutat de Naryn amb rumb a Tash Rabat (100 km). En sortir de la via principal pugem a les bicis i pedalem fins al campament.
  En un dels canons de la serralada d'At Bashi està gairebé amagada una mística edificació dels temps de les Caravanes a la Ruta de la Seda.
  Tash Rabat, una construcció de pedra que ha estat acuradament restaurada, constituïa en els temps de la Gran Ruta de la Seda un alberg per als comerciants. La seva data d'origen encara segueix sent un misteri, tot i això, hi ha evidències arqueològiques que indiquen la seva ocupació ja al segle X. Les mateixes fonts indiquen que aquest lloc va ser utilitzat com a temple i com a lloc per descans de les caravanes.
  Opcional: Donar una volta en bici des del campament fins Tash Rabat (12 km en total)

  Dia 11. 'Caravanserai' de Tash Rabat - Bishkek
  Altitud: (Tash Rabat 3200 m ; Naryn 2000 m ; Bishkek 900 m)
  Ciclisme: no en aquest dia.
  Dinar: a casa local de Kochkor. Sopar: en cafè local de Bishkek. Nit: en hotel de Bishkek.
  Avui deixem enrere Tash Rabat i ens dirigim a Bishkek (480 km en vehicle) a través de Naryn i Kochkor. Dinar al poble de Kochkor, on es pot visitar una botiga d'artesanies. Arribada a Bishkek. D'arribar d'hora, podríem fer una visita al basar Osh i la Plaça Central Ala Too.
  Opcional: Sopar en restaurant local amb xou folklòric nacional. Músics professionals mostraran els instruments musicals tradicionals i melodies kirguises, mentre que altres joves entonaran cançons.

  Dia 12. Bishkek - aeroport
  Trasllat al matí a l'aeroport internacional Manas per prendre el vol de tornada a casa.

 • Algunes imatges:
 • Situació:
 • Dates: consulteu-nos!
 • Durada: Més d'una setmana
 • Tipus: Rutes BTT
 • Grup mínim: 5
 • Preus:

  1.750 € / per persona.
  Suplement hab. individual: 150 €.

  * El preu pot sofrir modificacions en funció del canvi Dòlar/Euro

 • Què inclou:

  - Guia turística de parla anglesa + guia de ciclisme de muntanya
  - Allotjament en hotels habitació doble, guest house i campaments de iurtes i tendes
  - Pensió completa
  - Entrades als Parcs Nacionals
  - Servei de transport segons el programa (pels participants i per les bicicletes)
  - Aigua embotellada (1 litre per persona per dia)
  - Mecànic de bicicletes

 • No inclou:

  - Vols internacionals
  - Despeses personals
  - Begudes alcohòliques
  - Propines
  - Assegurances
  - Tot el no especificat a l'apartat "Què inclou"

 • Reserves:
  pre-reserves

Deixa un comentari