Patagònia i Terra del Foc: Argentina i Xile

Valorar aquest article
(23 vots)

Aquest programa es pot organitzar des de mitjans de primavera, l'estiu i mitjans de tardor austral, en els mesos d'octubre a abril. Nosaltres recomanem febrer i març d'acord amb la nostra experiència.

Tot i les espectaculars vistes que gaudirem fent aquest programa, s'ha de tenir en compte que aquest no té ni grans desnivells ni caminades molt llargues ni dificultats tècniques.

El Cerro Torre, el Fitz Roy, les Torres del Paine i els Cuernos del Paine, son impressionants agulles de roca que s'eleven de la immensa plana Patagònica, i que ens acompanyaran al llarg d'aquest tresc. Glaceres com el Perito Moreno, Grey, Upsala i Viedma formen part del Hielo Sur, la massa de gel continental més gran del planeta. Els cels clars i unes magnífiques postes de sol, les pampes inhòspites acompanyades de solitàries estancias amb milers d'ovelles, els guanacos, etc. ens oferiran sempre unes espectaculars imatges. Per acabar creuarem l'Estret de Magallanes per poder observar la natura en el seu estat més pur i arribar a l'illa de Terra del Foc que de ben segur ens farà tenir uns records inoblidables.

Informació addicional

 • Itinerari:

  Dia 1: VOL CAP A ARGENTINA (nit a bord)

  Dia 2: EL CALAFATE
  Recepció a l'aeroport per traslladar-nos a El Calafate, un bonic poble situat al costat del Lago Argentino. Allotjament i sopar.

  Dia 3: BUS AL CHALTEN - CAMPAMENT POINCENOT
  Després d'esmorzar, ens dirigim en bus al Chalten un petit i pintoresc poble de la 'cordillera' al peu del Fitz Roy. Per arribar-hi recorrem 220 km a través de l'estepa patagònica i ens aturarem en un pintoresc parador de camp per gaudir de les seves tortas artesanes.
  Un cop arribats al Chalten començarem el nostre tresc, portant només l'indispensable per tres dies de marxa durant els quals ens allotjarem en campaments dins del parc nacional de los Glaciares. Caminem pel camí que faldeja el Rio de las Vueltas fins als primers miradors del Cerro Fitz Roy, després caminarem unes 2 hores més, una caminada tranquil·la sense guanyar alçada per arribar al nostre campament (PC) (l’equipatge que no utilitzem els dies de tresc, es quedarà al Chalten i el recollirem el dia 5 en tornar del tresc). El campament està preparat amb àmplies tendes iglú. Dins de cada una d’elles hi ha màrfega inflable i un sac de dormir. El campament compta amb una tenda cuina i una tenda menjador amb taula, bancs. Els sanitaris són banys tipus latrina.

  Dia 4: CAMPAMENT POINCENOT - LAGUNA DE LOS TRES
  D'hora i portant només una mica de roba d'abrigar i la càmera fotogràfica remuntem el Chorrillo del Salto, on gaudirem de les impressionants agulles del Fitz Roy.
  Arribarem fins al Campament Base del Fitz Roy anomenat Rio Blanco. D'aquí, una pujada d'una hora i mitja de durada ens porta fins a un dels miradors més espectaculars del Parc, la Laguna de los Tres. El Fitz Roy i les seves agulles s'eleven verticalment al davant nostre uns 1500 metres. Tornada al campament. (5 h aprox.) (PC)

  Dia 5: CERRO TORRE - EL CHALTEN
  Al matí anirem a trobar el camí que passa per la Vall de les Lagunas Madre e Hija. Travessant un espès bosc, baixem a la vall del Cerro Torre, per on corre el riu Fitz Roy, el qual remuntarem fins al seu naixement a Laguna Torre. Aquesta llacuna tancada entre morenes generalment amuntega icebergs que es desprenen del Glaciar Grande, que cau en el seu extrem oest. L'impressionant grup d'agulles del Cerro Torre, amb els seus esvelts 3.128 metres d'altitud, emmarquen el paisatge.
  Recorrem la rodalia de la Llacuna Torre amb vistes del Cerro Solo i Glaciar Adela. Al capvespre tornem al Chalten. (MP)

  Dia 6: EL CHALTEN - LOMA DEL PLIEGUE TUMBADO
  Aquest turó, situat immediatament al Sud del riu Fitz Roy, tanca per aquest costat la Vall del Cerro Torre i ofereix algunes de les panoràmiques més belles sobre el conjunt de muntanyes de la zona, incloent-hi el Fitz Roy, el Cerro Torre i les seves valls i glaceres.
  Segons les aptituds del grup, podem triar els miradors intermedis de la muntanya (situats a uns 900/1000 metres d'altitud), o intentar arribar al cim, que es troba a 1.500 metres d'altura amb 1.100 de desnivell sobre el poble. La caminada és per estepa, matoll, bosc i prat alpí. Des del cim podrem veure tant el Fitz Roy com el Cerro Torre, l'impressionant vall de glaceres que hi ha entre tots dos, així com les muntanyes elevant-se des dels Hielos Continentales. Tornem a dormir a l'allotjament del Chalten. (MP)

  Dia 7: EL CHALTEN - EL CALAFATE
  Al matí cada participant pot optar per recórrer lliurement el poble del Chalten o triar alguna de les excursions opcionals que allà s'ofereixen. A la tarda tornem al Calafate. (DE)

  Dia 8: EL CALAFATE - GLACERA PERITO MORENO
  Després d'esmorzar, sortida en bus cap a la península de Magallanes, àrea on es troba la famosa glacera del Perito Moreno. Després de 80 km, arribem al Glaciar Moreno. Aquesta glacera descendeix des del camp de gel patagònic, una gran capa de gel de 22.000 quilòmetres quadrats que és la tercera àrea glaçada més gran del món després de l'Antàrtida (14 M. Quilòmetres quadrats) i Groenlàndia (1 M quilòmetres quadrats). A causa de les inusuals condicions favorables locals, aquesta glacera és l'única en el món que mostra un procés de tancament i ruptura generant petits i grans blocs de gel. Una caminada curta ens permetrà apreciar el Canal de los Témpanos i obtenir diferents vistes. Aprofundint en temes de glaciologia, a la zona de les passarel·les gaudirem del lloc i veurem i sentirem les permanents ruptures de petits i grans blocs de gel que es desprenen de les seves parets frontals de més de 60 metres d'alçada. Al vespre tornarem cap a El Calafate. (DE)

  Dia 9: EL CALAFATE - TORRES DEL PAINE
  Pel camí podrem gaudir de les boniques vistes de l'estepa patagònica. Choiques i flamencs són comuns de veure. Després de 4 h arribarem a la frontera entre Xile i l'Argentina, l'anomenat pas Cancha carrera/ Cerro Castillo. Continuarem la marxa per arribar al parc nacional Torres del Paine, anomenat per la UNESCO patrimoni de la humanitat. Entrant al parc, baixarem del bus i farem una curta caminada que ens permetrà xalar les primeres vistes del Parc i començar a familiaritzar-nos amb l'abundant flora i fauna. Arribem al nostre campament al peu del massís al vespre. Total del viatge 6 h, més 1 a 2 h aproximadament de caminada. (PC)
  El campament està preparat amb àmplies tendes iglú. Dins de cada una d’elles hi ha màrfega inflable i un sac de dormir. El campament compta amb una tenda cuina i una tenda menjador amb taula i bancs. (àrea amb serveis)

  Dia 10: LAS TORRES - VALL DEL RIU ASCENSIO
  Aquest dia el dedicarem a una de les caminades clàssiques i més espectaculars del Parc: el camí a les Torres del Paine. Després d'esmorzar, ens dirigirem al pont sobre el riu Ascensio i remuntarem aquesta bonica vall. Al cap d'1 hora de pujada la vall s'encaixona i arribem al refugi Xilè. D'allà el camí a través del bosc, amb paisatges inoblidables ens porta al campament base de les Torres, on els muntanyencs esperen les condicions climàtiques adequades per poder escalar les verticals parets de 900 metres de desnivell. En una hora més arribem al mirador de les Torres, espectacular amfiteatre natural al peu de les imponents i verticals torres de granit, que arriben als 2.800 metres d'altitud. Tornem pel mateix camí. Són unes 7 hores en total de caminada. Campament (PC)

  Dia 11: NAVEGACIÓ PEL LLAC PEHOÉ I SENDERISME PEL VALLE DEL FRANCÉS
  Ben aviat, anirem cap al port i creuarem en vaixell el llac Pehoé, per desembarcar uns 45 minuts després a l'àrea del Refugi Pehoé. Des d'allà a peu ens dirigirem al Valle del Francés, una espectacular vall glacial que descendeix de l'interior del massís cap al llac Nordenskjold, flanquejat pels Cuernos a l'est i per l'imponent Paine Grande (3050 metres) a l'oest.
  Remuntarem la vall fins als miradors intermedis, que ofereixen esplèndides vistes sobre el Paine Grande i les seves glaceres penjants i, sobre els Cuernos del Paine amb les seves peculiars tonalitats de roca fosca i clara, que sovint podem veure reflectides en els llacs. El bosc i el soroll ocasionat pel vent i les contínues caigudes de gel i neu dels vessants del Paine Grande donen un marc espectacular a aquesta caminada. Descendim pel mateix camí fins al peu de la vall, i després tornem a l'oest, vorejant el llac Skottberg i arribant al nostre campament que aquesta nit serà al costat del Lodge Paine Grande. Total 5/6 h de caminada. Campament (PC)

  Dia 12: MIRADORS DE LA GLACERA GREY
  Un altre dia inoblidable, dedicat a visitar la vall del llac Grey, amb vista a les glaceres que descendeixen del Camp de Gel Sud. Entre aquests destaca la imponent glacera Grey, d’aproximadament 300 km quadrats d’extensió i 25 km de llarg, que desbordant del camp de gel patagònic cau al llac en el seu extrem nord. De la glacera es desprenen contínuament seracs que naveguen empesos pel vent amb rumb sud, donant la nota característica a aquest llac d'aigües grises.
  El camí ens porta, després d’unes 2 hores de caminada, a un impressionant mirador des del qual dominarem tot el llac, la glacera i les muntanyes que emergeixen a l’oest del Camp de Gel. Després del migdia, estarem de tornada per travessar el llac Pehoé amb vaixell i ens dirigirem al nostre allotjament a Puerto Natales. (MP)

  Dia 13: PUERTO NATALES - DIA LLIURE
  Després d'esmorzar tindrem el dia lliure per a recórrer la ciutat o bé realitzar alguna excursió opcional. (DE)
  Activitat opcional recomanada des de Puerto Natales: Navegació Balmaceda – Serrano, per gaudir d'una navegació pel fiord Cap d'Última Esperanza i explorar les glaceres Balmaceda i Serrano.

  Dia 14: PUERTO NATALES - TERRA DEL FOC - USHUAIA
  Després d'esmorzar, continuem el nostre recorregut cap a l'extrem sud de la Patagònia. Entrem la mítica Illa Gran de Terra del Foc per a arribar a la ciutat més austral del món, Ushuaia. Una vegada allí, un transport ens estarà esperant per a portar-nos al nostre allotjament. (DE)

  Dia 15: USHUAIA - CANAL DE BEAGLE I PINGÜINS
  Després d'esmorzar anirem fins al moll turístic d’Ushuaia per a un dia complet d'activitats: navegarem pel canal de Beagle fins a l’icònic Far dels Eclaireurs, albirarem l'illa de los Llobos i l’illa de los Patos, visitarem el museu Acatushun a la pionera Estança Harberton i tindrem la inoblidable oportunitat de caminar entre pingüins a l'illa Martillo. (DE)
  Recomanem comprar menjar i beguda el dia abans de fer l'activitat.

  Dia 16: USHUAIA - BUENOS AIRES
  Després de l'esmorzar disposarem de temps lliure per recórrer la ciutat més austral del món, situada al nord del canal de Beagle. A la tarda ens traslladem a l'aeroport d'Ushuaia per tornar a Buenos Aires i enllaçar amb el vol internacional.
  * Si no s'agafa el vol aquest dia, s'haurà d'afegir una nit extra al programa.

  Dia 17: ARRIBADA A BARCELONA

  PC: Pensió complerta - MP: Mitja pensió - DE: Dormir i esmorzar

  *Nota: Aquestes dades són orientatives, per tant, podran ser modificades en funció de les necessitats i eventualitats que es puguin presentar.

 • Algunes imatges:
 • Situació:
 • Dates: Consulteu-nos diferents dates de sortida
 • Durada: Més d'una setmana
 • Tipus: Senderisme en grup, Senderisme personalitzat o a mida
 • Nivell: MODERAT - Rutes que podran ser completades per persones amb certa forma física. Fins a 14 km i desnivells màxims de 700 m
 • Grup mínim: 1 persona
 • Preus:

  Preus per persona:
  3.150 Dòlars en habitació compartida i bany compartit, generalment són de 4 persones
  3.370 Dòlars en habitació doble amb bany privat

 • Què inclou:

  - Guia acompanyant durant totes les activitats del programa
  - Guia de Muntanya durant els recorreguts de senderisme
  - Excursió al Perito Moreno
  - Navegació pel Llac Pehoé
  - Navegació pel Canal de Beagle
  - Transports interiors especificats. Els transports es realitzen combinant serveis regulars i privats.
  - Allotjaments i àpats especificats en el programa
  - Tendes d'acampada, sac de dormir amb funda interior, màrfega, tenda menjador amb taula, tenda cuina i vaixella pels dies de campament
  - Assessorament en temes de muntanya i material necessari
  - Organització tècnica
  - Impostos

 • No inclou:

  - Vol internacional
  - Vol interior Buenos Aires - El Calafate i Ushuaia - Buenos Aires
  - Taxes d'entrada als Parcs Nacionals (65 euros aprox.)
  - Begudes o aperitius (tots els menjars són sense beguda amb alcohol o sense)
  - Trasllats no especificats en el programa
  - Assegurances
  - Propines
  - Tot el no especificat en l'apartat anterior

  * Si no s'agafa el vol de tornada a Barcelona el dia 16 del programa, s'haurà d'afegir una nit extra a Buenos Aires.

 • A tenir en compte:

  DESNIVELL
  Algun dia de senderisme, es pot arribar a fer 900 m de desnivell. Durant aquestes sortides més llargues, hi ha llocs on les persones que no vulguin fer tant de desnivell podran esperar tot gaudint de les vistes a la resta del grup.


  ALLOTJAMENTS
  Aquest programa combina allotjament en campaments i albergs / hostatgeries

  - Els campaments ens permeten pernoctar dins dels Parcs Nacionals, reduir els temps de les caminades i arribar a veure paisatges que no en podríem gaudir si féssim caminades d'un dia.

  - Els albergs i hostatgeries són allotjaments mitjans, nets i acollidors. Generalment atesos pels seus propietaris.

  * Els albergs són amb habitacions de 4 a 6 persones i bany compartit.
  * Les hostatgeries són amb habitacions dobles o individuals i bany privat

  Com són els campaments?

  Àrea Fitz Roy
  És un campament muntat i d'excel·lents condicions. Inclou tenda iglú, sac de dormir i aïllant. El bany és una construcció tancada de fusta. Els menjars són preparats a la tenda cuina pel nostre personal i se serveixen en una tenda menjador gran, on hi ha taules, cadires i vaixella.

  A Torres del Paine
  Es dorm també en tendes. Campament d'excel·lents condicions, amb serveis sanitaris i dutxes d'aigua calenta. Els menjars se serveixen a la tenda menjador, on hi ha taules, cadires i vaixella

  És obligatori que TOTS els participants tinguin una assegurança d'assistència en viatge, tipus RACC o d'altres companyies que ofereixen aquest servei. No n'hi ha prou amb la de la FEEC, aquesta cobreix accidents però no malalties. Si una persona es posés malalta i hagués de tornar abans o s'hagués de quedar més dies allà, o bé s'ha de tornar anticipadament per un problema familiar, etc. podria suposar una despesa important, per tant, s'ha de tenir aquest risc cobert.

 • Reserves:
  pre-reserves

Deixa un comentari