Formació i cursos especialitzats

Imprimeix
PDF

Taller de fotografia de paisatge - La Vall d'Aran

Valld AranPodem organitzar aquest taller per les dates que vosaltres escolliu.

Caminar és sempre anar entrant poc a poc en un paisatge. Sovint amb una càmera de fotografia a les mans per retenir les imatges i la llum dels llocs per on discorre el sender.
En aquesta sortida parlarem de la fotografia i del paisatge, de com millorar les imatges amb el coneixement de la composició i de com aprofitar les potencialitats que ens ofereix la càmera. Sigui aquesta una reflex, una compacta o un mòbil.
Farem diversos recorreguts per zones escollides de la Vall d'Aran de la mà de l'Antoni Marín Amatller, professor de fotografia.

Imprimeix
PDF

Taller de cistelleria al Baix Empordà amb el MESTRE ARTESÀ JOAN CARMONA

cistelleria005Propera data programada: diumenge 3 de juny 2018
Podem organitzar aquest taller per les dates que vosaltres escolliu.

Un taller de cistelleria guiats pel mestre artesà Joan Carmona que des del 1950 i juntament amb la seva família elaborem peces fetes principalment de vímet, medul·la i jonc com ara cistells de bolets, coves, cistelles per transportar aviram, cargoleres, cistelleria marinera (gambines i nanses), paneres o qualsevol peça feta a mida. També reparen cadires i butaques de reixeta i balca. En el transcurs del taller les persones participants podran gaudir d'aquest art creant amb les seves mans una panera que s'emportaran a casa seva.
El taller es farà a Palafrugell de 9 a 13.30 h.

Imprimeix
PDF

Curs d’autorrescat nival. Rescats a la neu

Curs adreçat a gent que vol fer sortides amb seguretat en ambients hivernals, o per ampliar coneixement sobre els autorrescats nivals. En aquest curs es donen a conèixer els aparells d’autorrescat, com funcionen, tipus i com utilitzar-los correctament. Les tècniques de lectura de terreny, de recerca, de sondeig i de paleig.
Consta d’una classe teoricopràctica i un dia de sortida a la muntanya.
(ARVA, Pala i sonda, i raquetes de neu necessaris)

Imprimeix
PDF

Curs de primers auxilis de muntanya

botiquin-primeros-auxiliosDIRIGIT A: Tothom que en algun moment  hagi sentit la necessitat d’ ajudar  als altres en  situacions de perill per a la salut o en ambients de catàstrofes , i que vulgui adquirir els coneixements necessaris per a ser-ne útil i d’especial interès per a persones amants de la natura, que practiquin esports d’aventura, senderisme o d’altres activitats que es realitzin en llocs de difícil accés.

Imprimeix
PDF

Curs d'iniciació a l'orientació per la muntanya

Podem organitzar aquesta activitat per les dates i zona que vosaltres escolliu. Consulteu-nos

Un curs d'iniciació a l'orientació adreçat a totes aquelles persones que vulguin anar d'excursió i saber en tot moment on son i cap a on han d'anar, una cosa que a vegades no és tan fàcil quan les condicions meteorològiques ens són adverses i/o el coneixement de la zona és escàs.

Imprimeix
PDF

Curs d'orientació a muntanya amb brúixola i GPS

Podem organitzar aquest curs per les dates i zona que vosaltres escolliu. Consulteu-nos

OBJECTIUS:

Un curs d'iniciació a l'orientació adreçat a excursionistes, buscadors de bolets, persones vinculades al turisme i altres amants del medi natural que vulguin anar d'excursió i saber en tot moment on son i cap a on han d'anar, una cosa que a vegades no és tan fàcil quan les condicions meteorològiques ens són adverses i/o el coneixement de la zona és escàs.
Adquirir conceptes de cartografia bàsica i aprendre el sistema de localització per satèl·lit (GPS) per tal de poder desenvolupar i marcar excursions.

Imprimeix
PDF

Circuit d'orientació per l'Espai Natural de Castell - Cap Roig, Baix Empordà

Aquesta, és una activitat pensada per aprendre una mica d'orientació, per descobrir el territori, fer noves amistats i senzillament per passar una estona divertida.
Es tracta d'una activitat que resulta molt gratificant per a totes les persones participants que l'han realitzat, unes rutes per l'espai d'interès natural Castell – Cap Roig, on farem diferents equips que hauran de seguir un itinerari marcat i aconseguir arribar a unes fites marcades.
(Aquesta activitat es pot organitzar a altres zones. Consulteu-nos)

Imprimeix
PDF

Gimcana per la Costa Brava amb els cinc sentits

Castell_Cap_Roig002
Podem organitzar aquesta activitat per les dates que vosaltres escolliu. Per demanar més informació omple el
 formulari

Una activitat pensada per aprendre una mica d'orientació, per descobrir el territori, fer noves amistats, i senzillament per passar una estona divertida.

Amb aquesta activitat es pretén que els i les alumnes aprenguin d'una manera divertida a:

- L' introducció en el coneixement dels espais naturals
- Saber orientar-se amb l'ús del plànol i la brúixola
- Conèixer els diferents tipus de senders i la seva nomenclatura
- Potenciar el despertar dels sentits de la natura: flairar, escoltar, tocar, tastar, veure i saber distingir coses que ens ofereix la natura.
- Conscienciar a l'alumne a ser respectuós amb el medi

Activitat que es realitza en un marc natural de gran bellesa i adreçat a tots els públics, des dels més menuts fins als més grans.


Imprimeix
PDF

Rutes de senderisme i taller de plantes ‘olis i tintures’. El Baix Ripollès

orquidia_GarrotxaUs oferim dues excursions per la Serra Cavallera al Baix Ripollès, terra de comtes i abats i que conserva un ric patrimoni natural i cultural, on podreu gaudir de paisatges verges i encisadors que posseeixen un excepcional interès per a l'excursionista.

El primer dia farem una sortida de senderisme i mentre caminem, anirem recollint algunes mostres d'aquestes plantes per així a la tarda poder fer el taller de plantes amb les que hàgim recol•lectat.

En acabar la sortida, anirem cap a l'Alberg rural situat a Sant Joan de les Abadesses on ens allotjarem i per la tarda hi farem el taller de plantes on cada participant s'endurà un parell de preparats a casa.
L'Alberg Rural Ruta del Ferrro està ubicat en un lloc privilegiat i disposa d'unes instal•lacions de qualitat per acollir famílies, grups o persones individuals amb una gran quantitat de possibilitats per gaudir d'una estada confortable.

El segon dia, després d'esmorzar, farem una sortida matinal per la zona i tornarem al punt de sortida per tornar cap a casa.

Imprimeix
PDF

Taller fotogràfic - literari per la Costa Brava

curs_fotografia1

DIRIGIT A: Viatgeres i viatgers, amants del viatge, la fotografia i la literatura de viatges, o amb marcades inquietuds pels viatges, que vulguin aprendre a potenciar, millorar i canalitzar la seva expressivitat artística, especialment pel que fa a la fotografia i l’escriptura, de manera que puguin aprendre a desenvolupar una metodologia de treball en els seus viatges futurs i treure el màxim rendiment, tant dels quaderns de viatges i d’anotacions que puguin escriure, com de les fotografies que puguin fer, arribant a plantejar fins i tot el desenvolupament d’un blog, d’una pàgina web o d’un llibre, de les seves anotacions i fotografies.

Imprimeix
PDF

SENDERISME I TALLER DE PLANTES A LA GARROTXA


cabrera004La Garrotxa és una comarca d'excepcional bellesa, envoltada de volcans, fagedes, rouredes i alzinars. Una terra rica en tradicions i història, joies del romànic, pobles medievals i festes populars. Un territori protegit pel parc natural de la zona volcànica i els espais d'interès natural de l'Alta Garrotxa i el de Collsacabra i Santa Magdalena.

La millor manera de descobrir-la i conèixer-la és a peu, caminant pels antics camins ramaders, camins rals, camins de missa i, pels llocs més inhòspits d'aquesta comarca