Senderisme al Ladakh i vall de-Markha, petit Tibet - Índia

Valorar aquest article
(2 vots)

Aquest programa es pot organitzar per les dates que vosaltres escolliu dins els mesos de juny, juliol, agost i setembre a partir de dues persones.

Al nord de l'Índia entre les grans serralades de l'Himàlaia i el Karakorum hi trobem el Ladakh, també anomenat petit Tibet, regió on encara es conserven en bon estat els monestirs, tradicions i llegats culturals de la cultura budista. Cal destacar alguns dels més antics monestirs com el d'Alchi que pertany al segle X i també els famosos Lamayuru, Hemis, Tiksey, Markha, etc...
Els ladakis són gent amable i hospitalària que encara viuen majoritàriament de l'agricultura i ramaderia. Els seus petits pobles a l'estiu estan envoltats de verds oasis situats enmig de immenses valls i d'imponents cims de més de 6000 metres.
Aquesta regió, a més de la seva rica cultura budista, ens ofereix uns paisatges autèntics de l'Himalàia. Durant el recorregut per la Vall de Markha, trobarem petits pobles ladakis dins la inmensitat d'aquests paratges desèrtics d'alta muntanya.

Informació addicional

 • Itinerari:

  Dia 1: : Sortida del vol cap a Delhi.

  Dia 2: Arribada a Delhi. Recollida a l'aeroport i trasllat a l'allotjament. Temps lliure per si hem de comprar alguna cosa o per anar a fer un tomb per la ciutat. Nit a l'hotel.

  Dia 3: Delhi - Leh. Transport fins a l'aeroport per agafar el vol cap a Leh que surt molt aviat al matí. Després transport a l'allotjament per descansar i començar l'aclimatació a l'alçada. Per la tarda es pot fer una passejada pel mercat. Nit a l'hotel.

  Dia 4: Leh - Shey - Thiksey. Després d'esmorzar, farem una ruta en vehicle (uns 45 km) per visitar Shey i els monestirs de Thiksey. Shey va ser l'antiga capital i la llar dels reis de Ladakh abans que Leh. El temple principal conté una gran estàtua de Buda esculpida per artistes Nepalís. El gran Gompa de Thiksey té una vista impressionant. Està situat al cim d'un turó escarpat, mentre que la resta del complex s'estén per sota d'ell. Va ser fundat al segle XV pels monjos Gelukpa. També visitarem Hemis, el monestir més ric de la vall de l'Indus. Tornada a Leh i nit en hotel.

  Dia 5: Leh - Phyang - Basgo - Likir - Alchi. Dia de ruta en vehicle cap a Alchi (75 km). Pel camí farem visites a Phyang i al monasteri de Likir. Continuarem fins al nostre allotjament a Alchi. Sopar i nit a l'hotel.

  Dia 6: Alchi - Lamayuru - Rizong. Després d'esmorzar conduirem dins a Lamayuru per visitar el seu famós monestir a 3450m d'alçada. Després de la visita continuarem el nostre viatge de tornada i visitarem el monestir de Rizong, que està situat dins una vall, a l'interior d'una gola. Es tracta del monestir més aïllat a Ladakh. Tornarem a passar la nit a l'hotel a Alchi.

  Dia 7: Alchi - Chilling - Skiu. (alçada 3800m, 2-3h de tresc). Visita al monestir d'Alchi. Després seguirem fins a Chilling i allà caminarem fins a Skiu. Les parets de la gola per on passarem són particularment impressionants. A l'arribada a Skiu visitarem el Gompa. Sopar i nit en campament.

  Dia 8: Skiu - Markha. (7-8 h de tresc). El nostre sender s'endinsa avui entre l'exhuberant vegetació de la ribera. Pel camí trobarem monestirs abandonats, alguns en molt bon estat de conservació. I també trampes per a llops, que esdevenen una molèstia durant l'hivern, ja que la fam els obliga a buscar menjar dins els poblats. Sopar i nit en campament.

  Dia 9: Markha - Thachunche. (Alçada 4020m, 5-6h de tresc). El sender continua cap a l'est, pujant de manera constant fins a la vall i travessant el pintoresc poble de Markha i el seu monestir. Pel camí passarem alguns poblats petits i tindrem temps per veure animals salvatges com la marmota de l'Himalàia, cèrvols, o llebres de cua blanca. A la nit dormirem prop d'un petit rierol. Sopar i nit al campament.

  Dia 10: Thachunche - Nimaling. (Alçada 4878m, 4-5h de tresc). Anirem cap a la plana de Nimaling, amb enormes prats ondulants i petits estanys i rierols que flueixen per tot arreu. En aquests prats, trobarem yaks, ovelles, cabres, cavalls i altres espècies autòctones. Sopar i nit al campament.

  Dia 11: Nimaling. Dia de descans a Nimaling, podrem visitar els voltants i arribar al CB del Kang Yase. Sopar i nit al campament.

  Dia 12: Nimaling - Shang Sumdho. (Alçada 3979m, 7-8h de tresc). Comencem l'ascens fins al més alt dels passos (Kongmarula, 5274m). Després, el camí descendeix abruptament davant la vall del Martselang. Seguirem fins al poble de Sumdho, a la confluència del Shang Nala y del Martselang. Sopar i nit en campament.

  Dia 13: Shang Sumdho - Martselang - Leh. (3-4h de tresc). Descens fàcil, resseguint la riba esquerra del Martselang fins a arribar al poble. Allà ens esperarà el Jeep per conduir-nos cap a Leh. Sopar i nit a l'hotel a Leh.

  Dia 14: Leh. Visites a monestirs. Spitok, el primer monestir Gelupka establert a Ladakh, amb unes vistes àmplies de tota la vall de l'Indus. Sankar Gompa, residència del cap de la secta dels Gelug- pa. Shanti Stupa, un dels més recents, i part del llegat del japonés Fuji Guru. Sopar i nit a l'hotel.

  Dia 15: Leh - Delhi. Trasllat a l'aeroport per agafar el vol a Delhi. A l'arribada, acompanyament fins a l'hotel per deixar els equipatges. A la tarda tour guiat per la ciutat, per visitar els llocs més emblemàtics. Sopar i nit a l'hotel.

  Dia 16: Després d'esmorzar, trasllat a l'aeroport per agafar el vol de tornada.

  Dia 17: Arribada a Barcelona o Madrid.

  *Nota: Aquestes dades són orientatives, i per tant podran ser modificats en funció de les necessitats i eventualitats que es puguin presentar.

 • Algunes imatges:
 • Situació:
 • Durada: Més d'una setmana
 • Tipus: Senderisme en grup, Senderisme personalitzat o a mida
 • Nivell: EXIGENT - Rutes on cal estar acostumat a realitzar esforços físics mantinguts. Distància diària de fins a 20 km i desnivells fins a 1000 m
 • Grup mínim: 2 persones
 • Preus:

  PREUS PER PERSONA: Consulteu-nos

 • Què inclou:

  - Guia durant tot el recorregut
  - Pensió complerta en campaments durant els dies de senderisme
  - Tendes per a dues persones durant tot l´itinerari de senderisme
  - Porteig de tot el material amb mules
  - Cuiner i ajudants
  - Allotjament i esmorzar a Delhi en hotel, en habitació doble
  - Allotjament amb mitja pensió a Leh
  - Allotjament amb mitja pensió a Alchi
  - Tots els transports terrestres interiors
  - Entrades als monestirs
  - Taxa mediambiental de Leh
  - Guia de parla espanyola a Delhi
  - Visites guiades a Delhi
  - Impostos corresponents

 • No inclou:

  - Vols d'avió
  - Visat i tramitació
  - Begudes
  - Assegurança de viatge
  - Tot el no mencionat en l'apartat anterior

 • A tenir en compte:

  És obligatori que TOTS els participants tinguin una assegurança d'assistència en viatge, tipus RACC o d'altres companyies que ofereixen aquest servei. No n'hi ha prou amb la de la FEEC, aquesta cobreix accidents però no malalties. Si una persona es posés malalta i hagués de tornar abans o s'hagués de quedar més dies allà, o bé s'ha de tornar anticipadament per un problema familiar, etc. podria suposar una despesa important, per tant s'ha de tenir aquest risc cobert.

  Si no en teniu, us en podem fer una per aquests dies, consulteu.

 • Reserves:
  pre-reserves

Deixa un comentari