Àsia Central: Grans muntanyes, grans llacs i grans rius del Tien Shan

Valorar aquest article
(47 vots)

Pròxima data programada:

És el nostre programa preferit de cinc estrelles a l'Àsia Central i és ideal per a totes aquelles persones que pretenen, en primer lloc, enriquir els seus coneixements sobre la història i cultura de pobles (en aquest territori hi ha moltíssims exponents de la cultura i història dels pobles que han passat per aquí), relaxar-se i gaudir de la natura, capturar imatges de grans i impressionants paisatges, i també per gaudir de l'hospitalitat i la gastronomia del poble kirguís.

Informació addicional

 • Punts forts:

  - Torre de Buranà que va ser un important centre comercial de la Gran Ruta de la Seda.

  - El congost de Konorchek és una bellesa natural única al Kirguizistan, format per la pluja i el vent. El més destacat d'aquest lloc són els castells de gres vermell que decoren la vall amb vistes panoràmiques espectaculars.

  - El llac Kol-Ukok que significa "El llac en una caixa" i està ubicat entre dos vessants costeruts als contraforts occidentals de Terskey Ala-Too. L'aigua és dolça i freda. La profunditat màxima és de 17 m. Pel camí, es pot veure marmotes i teixons, escoltar el cant dels ocells de muntanya o el crit d'una àguila o d'un falcó. Aquí habiten llops, xacals, guineus, llebres i cabres montanes. Al voltant del llac es pot observar la diversitat i l'originalitat de les flors, des de les múltiples varietats de flors de muntanya fins a les llegendàries edelweiss. Moltes plantes - ruibarbre, all silvestre, etc. — van servir els antics com a font de vitamines. El més important és que estarem rebuts per gent hospitalària, descendents d'antics nòmades, que porten aquí el bestiar de maig a octubre. Al llarg del recorregut, veureu l'estil de vida, els costums i les tradicions familiars dels pastors, i els veureu elaborant productes lactis nacionals tradicionals del Kirguizistan: kymyz (llet d'euga fermentada), airan (iogurt del Kirguizistan) i kurut (formatge salat sec).

  - La vida nòmada dels habitants del llac Son Kul i el seu entorn màgic.

  - El magnífic llac Kel Suu s'estén al llarg de 10 km a través d'un congost de muntanya que arriba gairebé fins a la frontera amb la Xina.

 • Itinerari: Dia 1: Sortida del vol Barcelona.

  Dia 2: Recorregut per Bixkek.
  Trobada amb el guia a l'aeroport i trasllat a Bixkek.
  Temps per dormir una mica i després d’esmorzar començarem el nostre recorregut per la ciutat.
  Visitarem el monument a Manàs, l'heroi principal del poble kirguís. Després farem una passejada per la plaça d'Ala Too per presenciar el canvi de Guàrdia d'Honor, les principals residències oficials i la Plaça Vella davant la casa del Parlament.
  Dinar en restaurant i tarda lliure. Allotjament en hotel 3*. (MP)

  Dia 3. Bixkek – Kochkor via Torre Buranà.
  Aquest matí, després d'esmorzar anirem cap a la Torre Buranà, prop de la ciutat de Tokmok. Aquesta torre va ser construïda a la ciutat de Balasagun; una de les capitals de la dinastia karakhànida que va existir als segles X-XII DC.
  Després farem una visita a una col·lecció d'esteles ancestrals o "Balbals".
  Dinarem a casa d'una família Kirguís a la ciutat de Tokmok, degustant els plats de la cuina tradicional com el Beshbarmak, el Shorpó, Boorsok, Kaimak... Posteriorment farem una parada per visitar i fer unes caminades al congost de Konorchek. Les caminades poden ser aprox. 10-11 km, 3-4 hores i uns +300 m, -300 m.
  Sopar i allotjament a Kochkor. (PC)

  Dia 4. Kochkor – Llac Kol Ukok
  Sortida en vehicle fins al poble d'Isakeev (Bolshevik), aprox. uns 7 km d'anada. Aquí el nostre vehicle ens deixa i torna a Kochkor on ens esperarà els dos dies vinents que passarem al llac Kol Ukok. Des del poble Isakeev seguirem el camí costa amunt fins al llac Kol Ukok, unes 4 hores, uns 9 km i amb un desnivell de 1.050 m.
  Arribada al llac, allotjament i sopar a la iurta. (PC)

  Dia 5. Llac Kol Ukok – llac Kol Tor
  Esmorzarem a la iurta i seguidament farem una sortida radial fins al llac següent Kol Tor, aprox. 4,5 km, 2,5 hores i un desnivell de 500 m. Passarem aproximadament una hora i mitja al llac on dinarem. Baixada al llac Kol Ukok i la tarda lliure. Es pot visitar les iurtes dels pastors locals. Opcional: hi ha possibilitat de veure munyir vaques i cavalls, també veure com es prepara el pa tradicional.
  Nit i sopar a la iurta. (PC)

  Dia 6. Llac Kol Ukok – poble de Kochkor
  Després d'esmorzar descens a peu fins al poble d'Isakeev, unes 4 hores. Desnivell de baixada de 1.050 m. Aquí ens esperarà el nostre vehicle per portar-nos fins al poble Kochkor. Allotjament i dinar a la casa d'hostes de Mira. Després de dinar anirem a les mines de sal "Chon Tuz" que es troben a uns 30 km de Kochkor per visitar coves de sal naturals que tenen un efecte beneficiós per la salut. Recorregut pel complex. Tornada a Kochkor. Opcional: visita a la botiga local. Sopar amb xou folklòric. (PC)

  Dia 7. Kochkor - Llac Son Kul
  Després d'esmorzar trasllat al llac Son Kul pel coll de Kalmak Ashuu (3.446 m) El llac alpí Son Kul es troba a la falda del Tien Shan a una altitud de 3.016 m. Durant l'estiu, les pastures del Son Kul són considerades de les millors entre els kirguissos. Arribada, allotjament i dinar al campament de iurtes. Després de dinar construirem una iurta, classe magistral d'aixecament de la iurta. Passeig pels voltants del camp gaudint de natura (opcionalment es pot fer el passeig a cavall). Nit i sopar al campament de iurtes. (PC)

  Dia 8. Llac Son Kul - campament del llac Kel Suu
  Després d'esmorzar, sortida cap al llac Kel Suu que es troba a la província més muntanyosa de Kirguizistan, la província de Naryn. Parada a la ciutat de Naryn i seguirem el camí cap al llac.
  Nota: per entrar a la zona caldrà presentar el permís fronterer.
  Arribada al campament Kel Suu, allotjament en campament de iurtes a 3.200 m. Sopar. (MP)

  Dia 9. Llac Kel Suu
  Caminada fins al llac Kel Suu situat a 3.500 m. Distància: 16 km en total i un desnivell de: +200 m i -200 m. Avui visitarem un llac secret que es diu Kel Suu. Remot fins i tot per als estàndards del Kirguizistan. Té una característica inusual, en què se li va atorgar aquest nom. Kel Suu es tradueix del kirguís com a "aigua entrant", i de fet, de vegades el llac desapareix i s'amaga en coves subterrànies. Per tant, abans d'anar-hi, has de saber que el llac està ple, però en aquesta època ho sol estar. Dinal a la vora del llac. Tornada al campament a la tarda. Sopar al campament. (PC)

  Dia 10. Campament del llac Kel Suu - ciutat de Naryn
  Després d'esmorzar, tornada fins a Naryn, que és el centre administratiu de la província de Naryn, situada a uns 2000 m d'altitud i amb una població de més de 50.000 habitants. En aquesta zona l'idioma kirguís és més pur pel fet que la població consisteix en kirguisos en el 98%. Arribada a Naryn i allotjament en una casa d'hostes. A la segona part del dia farem un recorregut per la ciutat. Llocs d'interès: la plaça principal, la mesquita blava, la galeria d'art, el museu històric, el carrer de Lenin i l'únic troleibús que hi circula (és molta sort trobar-lo). Sopar a la casa d'hostes. (MP)

  Dia 11. Naryn - Bixkek
  Després d'esmorzar trasllat cap a la ciutat de Bixkek a través del congost de Boom, que s'estén per l'extrem oriental de la serralada Kirguís i proveeix l'únic passadís entre les regions de Chuy i Issyk Kul. Convergeixen en aquest congost angost el riu Chu (molt lloat pels amants del ràfting), una autopista i una línia fèrria (aquesta molt elevada per sobre de l'autopista, va ser construïda als anys de la postguerra). El primer tren va travessar aquest camí de 189 km fins a la ciutat de Balykchy que traduït vol dir pescadors, l'any 1948. Dinar pel camí i després de dinar temps lliure a la zona. Arribada a Bixkek a la tarda, allotjament a hotel. Sopar de comiat en un restaurant local. (PC)

  Dia 12. Bixkek – aeroport
  Trasllat a l'aeroport internacional per agafar el vol de tornada. Arribada prevista a Barcelona al migdia.

  PC= Pensió completa; MP= Mitja pensió; E= Esmorzar

 • Algunes imatges:
 • Situació:
 • Durada: Més d'una setmana
 • Tipus: Senderisme en grup, Senderisme personalitzat o a mida
 • Nivell: MODERAT - Rutes que podran ser completades per persones amb certa forma física. Fins a 14 km i desnivells màxims de 700 m
 • Preus: Grup de 12 a 15 persones: 1.175 euros per persona
  Grup de 8 a 11 persones:
  1.200 euros per persona
  Grup de 6 a 7 persones: 1.280 euros per persona

  (els preus poden variar depenent del canvi del dòlar USD)
  A partir de 12 persones us acompanyarà un guia des de Barcelona.

 • Què inclou:

  - Guia local de Giroguies de parla castellana
  - Tots els allotjaments
  - Esmorzars, dinars i sopars especificats en el programa
  - Transports interns especificat en el programa en vehicle privat
  - Xou folklòric durant el sopar a Kochkor
  - Permís fronterer per a zona de Kel Suu
  - Taller de muntatge de la iurta a Son Kul
  - Aigua embotellada (1 litre per persona i dia)
  - Entrades especificades en el programa
  - Taxes i impostos.

 • No inclou:

  - Vol Barcelona - Bixkek – Barcelona
  - Suplement habitació individual: 145 € (només en hotels i cases d'hostes, no és possible a les iurtes)
  - Propines
  - Assegurances
  - Tot el no especificat a l'apartat "inclou"

 • A tenir en compte:

  Els vols es compraran en el moment de fer la reserva, o sigui que recomanem fer-la com més aviat millor i en tot cas abans del 15 de juny, data límit de reserva.

  Un dia es pugen 1.050 m de desnivell i un altre es baixen, però com que la distància és de només 9 km, considerem que fent-ho a poc a poc es pot fer bé i l'esforç és moderat.

  És obligatori que TOTS els participants tinguin una assegurança d'assistència en viatge, tipus RACC o d'altres companyies que ofereixen aquest servei. No n'hi ha prou amb la de la FEEC, aquesta cobreix accidents però no malalties. Si una persona es posés malalta i hagués de tornar abans o s'hagués de quedar més dies allà, o bé s'ha de tornar anticipadament per un problema familiar, etc. podria suposar una despesa important, per tant, s'ha de tenir aquest risc cobert.

  Si no en teniu, us en podem fer una per aquests dies, consulteu.

 • Reserves:
  pre-reserves

Deixa un comentari