La Ruta de la Seda: des de Bixkek a Samarcanda per la vall de Fergana

Valorar aquest article
(54 vots)

PRÒXIMA DATA PROGRAMADA:

En aquest viatge ens endinsarem al bell mig del recorregut que feien els comerciants de la ruta de la seda (Roma - Constantinoble - Xian). Travessarem extenses i fèrtils valls abans d'arribar a la suggerent Samarcanda, la que va ser centre del món durant segles. Ens sorprendrà l'hospitalitat de la seva gent. Un país ple d'història amb sabor d'espècies. Un lloc on antigament s'intercanviaven alguna cosa més que teixits i provisions. Lloc d'intercanvi de coneixements, cultures de països llunyans i ciències. Un conte de les mil i una nits.

Informació addicional

 • Itinerari:

  Dia 1: Sortida del vol Barcelona – Bixkek.

  Dia 2: Bixkek - Suusamyr
  Arribada a Bixkek. Trobada amb el guia a l'aeroport. Trasllat a l'hotel (30 km / 1 h) per a allotjament, esmorzar i descans. Opcional: recorregut per Bixkek: La Plaça Central Ala Too, la Casa Blanca, la Casa de Parlament, l'Estàtua de Lenin, el Parc de Roures, l’edifici de l'òpera i ballet, la plaça de la Victòria, la mesquita central.
  Sortida cap a la vall de Suusamyr. El camí passa el port de muntanya Too Ashu (3.400 m). Arribada a la vall de Suusamyr que es troba en un dels racons veritablement ecològics de país. Allotjament al ressort Baytur a 2.200 m. Possibilitat de provar la llet d'euga.
  (E, S)

  Dia 3: Vall de Suusamyr - poble d’Arkyt (a uns 20 km del llac Sary Chelek)
  Esmorzar, caminades pels voltants. Visita de les iurtes. Sortida cap al llac Sary Chelek. El camí passa prop d'un dels embassaments més grans de país, l’embassament de Toktogul. Arribada al poble Arkyt. Allotjament i sopar a casa d'una família local amb condicions bàsiques. (Dutxa i bany compartit). Caminades per la zona. Nit a casa d'una família local a 1.800 m.
  (E, S)

  Dia 4: Arkit - Llac Sary Chelek - Arkit
  Esmorzar amb la família. Sortida fins al primer llac amb cotxe. Tot el dia el dedicarem a caminar per l’àrea de l'estany més gran. D'acord amb l'estat físic del grup es pot anar més amunt o menys. L'àrea de l'estany Sary Chelek es considera un dels més bells parcs nacionals al Kirguizistan, fundat l'any 1959. Està situat a una altitud de 1.873 m. El llac està envoltat d'altes roques grogues i avets impressionants - molt bona oportunitat per a fotos!
  Dinar de pícnic. Retorn a casa local amb cotxe.
  (E, D, S)

  Dia 5: Arkyt - Arslanbob
  Després d'esmorzar sortida cap al poble Arslanbob.
  De camí veurem moltes aldees petites i paisatges meravellosos. Arribada a Arslanbob. Allotjament i sopar a casa d'una família local amb condicions bàsiques. (Dutxa i bany compartit).
  (E, S)

  Dia 6: Arslanbob
  Després de l'esmorzar farem una caminada molt variada, boscos de nogueres, conreus, prats alpins envoltats de muntanyes, cascades... Tot això en una jornada! Dinar de pícnic. Allotjament i sopar a casa d'una família local amb condicions bàsiques. (Dutxa i bany compartit).
  (E, D, S)

  Dia 7: Arslanbob - Uzkend - Osh
  Després de l'esmorzar trasllat cap a la ciutat d’Uzkend, situada a 50 km d’Osh per veure un minaret de l'època dinàstica dels karakhànides i els seus mausoleus. Continuem el camí cap a la ciutat d'Osh, on visitarem el seu mercat (tancat els dilluns). Passeig al llarg de les parades del Mercat Daurat, les ferreries i l'aroma de les espècies, fruits secs i vegetals del mercat agrari. Allotjament en hotel i sopar en un restaurant local.
  (E, S)

  Dia 8: Osh - Dustlik – Margilan - Fergana
  Visitarem la muntanya de Suleiman, un dels santuaris del món islàmic a l’Àsia Central. Visitarem el museu històric situat a la gruta principal de la muntanya. Després seguirem la ruta dels pelegrins fins al mateix límit del turó, on hi ha la petita mesquita de Babur, el fundador de la Gran Dinastia Mogol i, podrem observar el panorama obert de la ciutat a "vista d'ocell". Visitarem també la plaça central, el monument de Lenin i l’església Ortodoxa (si està oberta).

  Acabades les visites, ens traslladarem a la frontera amb d’Uzbekistan, a Dustlik, on ens acomiadarem del nostre guia del Kirguizistan i ens rebrà el guia de l’Uzbekistan. Farem els tràmits fronterers corresponents i ens traslladarem cap a Margilan, on visitarem la fàbrica de seda Yodgorlik, on s'elaboren veritables obres d'art. Anirem cap a Fergana, on ens allotjarem en un hotel.
  (E, S)

  Dia 9: Fergana – Rishtan – Kokand - Taixkent
  Avui anirem a Rishtan, ciutat coneguda per la seva ceràmica, on farem una visita al taller de ceràmica de Rustam Usmanov. Continuarem la ruta cap a Kokand i visitarem l'excel·lent palau de Judayar Jan (S. XIX), el cementiri dels Reis i dos edificis construïts per a la família d'Omar Jan al principi de segle passat.
  En acabar la visita, anirem cap a Taixkent a través del coll de Kamchyk. Allotjament a Taixkent.
  (E, S)

  Dia 10: Taixkent - Samarcanda
  Avui dedicarem el dia a fer una excursió per conèixer la part antiga de la ciutat de Taixkent, veurem el complex arquitectònic d’Hasti Imam, la madrassa de Barak Khan, la madrassa de Kafal Shohi, la madrassa Kukeldash i el mercat de Chorsu. La plaça de la Independència i l'Eternitat, el "Brodway" local, la plaça d'Amir Temur i el museu d'Arts Aplicades.
  Després d’aquestes visites, anirem a l’estació per agafar el tren que ens portarà fins a Samarcanda i on ens allotjarem en un hotel.
  (E, S)

  Dia 11: Samarcanda
  Després d’esmorzar, excursió per la ciutat de Samarcanda, visitant el mausoleu de Guri Emir (la tomba de Tamerlà), el complex arquitectònic de Shakhi-Zinda (S. IX-XV) i la plaça Registan amb la madrassa d’Ulughbek (S. XV), la madrassa de Shir-Dor (S. XVII) i la madrassa de Tilla-Kori (S. XVII). Allotjament a Samarcanda.
  (E, S)

  Dia 12: Samarcanda
  Avui visitarem una altra part d’aquesta ciutat: l'observatori d’Ulughbek (S. XV), el museu de la ciutat antiga d’Afrosiyab, la mesquita de Bibi-Khonum, el mercat de Siab i la fàbrica de catifes.
  Allotjament a Samarcanda.
  (E, S)

  Dia 13: Samarcanda
  Trasllat a l'aeroport per embarcar-nos al vol de tornada a casa.
  (E)

  E= Esmorzar; D=Dinar; S=Sopar

 • Algunes imatges:
 • Situació:
 • Durada: Més d'una setmana
 • Tipus: Senderisme en grup, Senderisme personalitzat o a mida, Rutes temàtiques, Rutes Culturals
 • Nivell: MODERAT - Rutes que podran ser completades per persones amb certa forma física. Fins a 14 km i desnivells màxims de 700 m
 • Preus:

  Grup de 8 a 16 persones: 1.480 € per persona
  (els preus poden variar depenent del canvi del dòlar USD)

  A partir de 14 persones us acompanyarà un guia des de Barcelona.

 • Què inclou:

  - Guia local de Giroguies de parla castellana
  - Allotjaments especificats a l’itinerari en habitacions dobles
  - Esmorzars, dinars i sopars especificats en el programa
  - Transports interns especificats en el programa en vehicle privat
  - Bitllet de tren d’alta velocitat per anar de Taixkent a Samarcanda
  - Aigua embotellada (1 litre per persona i dia)
  - Entrades especificades en el programa
  - Taxes i impostos

 • No inclou:

  - Vol Barcelona - Bixkek – Samarcanda – Barcelona
  - Suplement habitació individual: 280 € (excepte en 4 nits)
  - Propines
  - Assegurances
  - Tot el no especificat a l'apartat "inclou"

 • A tenir en compte:
  • És obligatori que TOTS els participants tinguin una assegurança d'assistència en viatge, tipus RACC o d'altres companyies que ofereixen aquest servei. No n'hi ha prou amb la de la FEEC, aquesta cobreix accidents però no malalties. Si una persona es posés malalta i hagués de tornar abans o s'hagués de quedar més dies allà, o bé s'ha de tornar anticipadament per un problema familiar, etc. podria suposar una despesa important, per tant s'ha de tenir aquest risc cobert.

  • També és molt recomanable fer-se una assegurança d’anul·lació per cobrir possibles causes justificades que puguin provocar la cancel·lació del viatge. Així podem comprar els vols amb antelació i millors preus, i al mateix temps estar coberts i no perdre diners en cas d’anul·lació.

  • Per tal de garantir la seguretat dels participants ens reservem el dret de modificar o canviar les caminades si les condicions meteorològiques ho aconsellen.
 • Reserves:
  pre-reserves
Més en aquesta categoria: Uzbekistan: Ruta de la seda »

Deixa un comentari