CAP D'ANY al Matarranya i els Ports de Beseit - Vine a descobrir aquesta joia!

Valorar aquest article
(6 vots)

La banyera de la Rusa

Pròximes dates programades:
CAP D'ANY - del 28 de desembre de 2020 al 3 de gener de 2021

Aquest programa es pot organitzar durant tot l'any, per les dates que vosaltres escolliu.

El Parc Natural dels Ports, és un massís que sobrepassa els límits de les Terres de l'Ebre i s'endinsa a les províncies de Terol (Aragó) i Castelló (País Valencià), és un refugi d'una fauna i flora molt riques. Ens allotjarem en ple cor del Matarranya i farem unes excursions per llocs frescos i vora del riu. Visitarem també el mas Bunyol, un lloc únic a Europa on podrem veure els voltors molt a prop. Tota una experiència i un espectacle de la natura!

Informació addicional

 • Itinerari:

  Dia 1: Trobada a les 19 h a l'allotjament de Matarranya Una estona per conèixer el grup, explicar com funcionaran les sortides, aclarir dubtes i després anar a sopar.

  Dia 2: Estrets d’Arnes, un bonic, variat i complet recorregut pels rius dels Estrets i de les Valls i retornant a Arnes pel corriol que forma part dels Estels del Sud.
  Distància 15,2 km - Desnivell de pujada 450 m i de baixada 450 m – 5 h 30 min.

  Dia 3: Mas Bunyol - Beseit, en aquesta jornada visitarem el mas Bunyol on veurem un lloc únic a Europa on tindrem els voltors molt a prop. Tota una experiència i un espectacle de la natura!.
  Distància 7,5 km - Desnivell de pujada 305 m i de baixada 235 m – 4 h.

  Dia 4: Una excursió que visita el naixement del riu Matarranya. Comencem els primers 800 metres per una pista forestal antiga que es va fer servir per extreure carbó. Després comença un sender per passarel·les de fusta que passen els estrets del riu i al tram final comença un antic sender de ròssec fins a arribar als Estrets del Parrissal. Durant tot el recorregut podem veure les agulles del fantàstic Carst que engalanen la capçalera del riu Matarranya.
  Distància 14,8 km - Desnivell de pujada 235 m i de baixada 325 m – 6 h.

  Dia 5: Comencem per un antic camí de bestiar fins al cim de les Escales, després baixem fins al riu Ulldemó, i al toll de Pablet podem fer un bany. També visitarem el Toll de l'Olla, on la barreja dels colors blaus i ocres és una meravella. Llavors el sender en portarà a la carena dels Comellars amb vistes panoràmiques del poble de Beseit.
  Distància 9,8 km - Desnivell de pujada 270 m i de baixada 270 m – 5 h 30 min.

  Dia 6: Arranquem des de Beseit i fem una pujada forta per la solana de la Caixa fins a un indret on tenim una vista fantàstica dels Ports de Beseit, continuem la pujada fins a arribar a la cresta de la serra de la Caixa i Periganyol (1.033 m), ara crestejarem de pujada fins a arribar al cim del Periganyol, anirem fins a la Caixa (1.000 m) i podem contemplar tota la comarca del Matarranya i l'embassament de Pena, tornarem a Beseit fent la baixada fins a arribar al camí de l'embassament que ens portarà a la població de Beseit.
  Distància 11 km - Desnivell de pujada 620 m i de baixada 450 m – 5 h 30 min.

  Dia 7: Després d'esmorzar tenim temps lliure, podem anar a visitar l'Horta de Sant Joan i així acabem aquesta estada fantàstica coneixent un dels pobles més bonics de la nostra terra.

 • Algunes imatges:
 • Durada: Una setmana
 • Tipus: Senderisme en grup
 • Nivell: MODERAT - Rutes que podran ser completades per persones amb certa forma física. Fins a 14 km i desnivells màxims de 700 m
 • Preus:

  Grup d'11 a 14 persones: 780 € per persona
  Grup de 7 a 10 persones: 875 € per persona
  Grup de 4 a 6 persones: 995 € per persona

  Suplement habitació individual: 156 €

 • Què inclou:

  - Guia de Giroguies durant totes les excursions
  - 6 nits d'allotjaments al Matarranya en hostal familiar en habitacions dobles amb bany
  - 6 esmorzars
  - 5 sopars i el sopar especial de Cap d'Any
  - Entrada a la finca del mas Bunyol
  - Assessorament en temes de muntanya i material necessari
  - Organització tècnica GC 1695
  - L'IVA corresponent

 • No inclou:

  - Pícnics per les excursions
  - Assegurança d'accidents, us la podem fer si no en teniu
  - Tot el no especificat a l'apartat anterior.

 • A tenir en compte:

  És obligatori que TOTS els participants tinguin una assegurança d'assistència en viatge, tipus RACC o d'altres companyies que ofereixen aquest servei. No n'hi ha prou amb la de la FEEC, aquesta cobreix accidents però no malalties. Si una persona es posés malalta i hagués de tornar abans o s'hagués de quedar més dies allà, o bé s'ha de tornar anticipadament per un problema familiar, etc. podria suposar una despesa important, per tant s'ha de tenir aquest risc cobert.

  Si no en teniu, us en podem fer una per aquests dies, consulteu.

Deixa un comentari