Svanetia. Gran Caucas georgià: Entre glaceres i pics nevats

Valorar aquest article
(96 vots)

Georgia

PRÒXIMES DATES PROGRAMADES pel 2024:
- Del 4 a l'11 d'agost - Queden 4 places
- Del 6 al 13 de setembre
- Del 2 al 9 d'octubre

Aquest programa es pot organitzar prèvia reserva, a partir de 4 persones, per les dates que vosaltres escolliu entre els mesos de JUNY a OCTUBRE.

Svanètia és una regió històrica de Geòrgia localitzada al nord-oest del país en l'anomenat Gran Caucas. Està dividida en dues parts, la Baixa i l'Alta Svanètia, aquesta última declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l'any 1996 per l'excepcional paisatge de muntanya i els poblets característics de l'edat mitjana amb torres fortificades. Entre els segles IX i XIII cada família construïa la seva pròpia torre ('murkwam') com una mena de fortalesa davant els invasors mongols, perses i otomans, però també per defensar-se de les baralles locals entre clans. Ara hi guarden el fenc que serveix per alimentar el bestiar.

El Gran Caucas convertit en un autèntic i inexpugnable mur alpí, defineix completament la silueta d'un país adherit a unes muntanyes immenses on els cims nevats es perllonguen en vertical durant tot l'any i conformen una de les més imponents fronteres naturals del planeta. El paisatge està dominat per muntanyes d'entre 3.000 i 5.000 m d'altitud. Quatre dels pics més alts de les muntanyes del Caucas es troben a la regió. De fet, el pic més alt de Geòrgia, la muntanya Shkhara de 5.193 m, es troba aquí.

Geòrgia és caucàsica en la seva màxima expressió, a la riba oriental del Mar Negre i encaixonada en una serralada majúscula, va acollir a regnes més antics - Còlquida i Ibèria. Tot l'univers mitològic, en què Jàson i els argonautes aconseguirien el velló d'or, sorgeix precisament en una nació originada després del pas de diferents regnes i cultures que van deixar aquí les seves petjades.

Anar a Geòrgia també és descobrir alguns dels seus grans valors, la gastronomia i els vins. Terra de confluència de tradicions, turques, perses, armènies, russes i genuïnament georgianes. Tenen una cuina de qualitat i quantitat i no marxarem de Geòrgia sense degustar els saborosos khachapuris i khinkalis.

Informació addicional

 • Itinerari:

  Dia 1. Barcelona / Kutaisi
  Sortida del vol des de Barcelona. A l'arribada, trasllat a l'allotjament de Kutaisi.
  (-/-/-)

  Dia 2. Kutaisi / Gelati / Zugdidi / Mestia
  Després d'esmorzar a l'hotel, al matí visitarem el complex monàstic de Gelati (UNESCO) - famós pel mosaic gegant del s. XII de la Mare de Déu. Després de la visita ens dirigirem al nord, Svaneti, la regió inaccessible muntanyenca del Caucas major. Ens desplaçarem a través del variat paisatge de muntanya del Gran Caucas i tindrem una parada breu per gaudir de les vistes panoràmiques de la presa d'Enguri, actualment més la segona presa d'arc alt del planeta amb una altura de 271,5 m. Arribarem a Mestia, poble principal de Svaneti. Sopar i allotjament en hotel a Mestia.
  MP (E/-/S)

  Dia 3. Mestia / Koruldi (llacs) / Mestia
  Després d'esmorzar anirem amb cotxe 4x4 fins a la muntanya Zegari arribant fins a 2.200 m des d’on podrem gaudir d’unes bones vistes del poble de Mestia. Iniciarem la caminada cap al nord fins al llac Koruldi a 2.740 m. Davant nostre tindrem les parets del cim Dalakora i la vall del riu Mestiachala. Sopar i allotjament en hotel a Mestia.
  PC (E/P/S) – 8 km - Desnivell: ↑ 540 m ↓ 540 m. Temps de caminada: 5 a 6 hores aprox.

  Dia 4. Mestia / Adishi / Iprari
  Després d’esmorzar anirem en vehicle fins al poble d'Adishi i començarem a caminar per una preciosa vall alpina amb el seu paisatge característic de prats verds on pasturen els ramats. Arribarem a un punt on cal travessar el riu i necessitarem l'ajuda dels cavalls per creuar-lo. Pujarem cap al coll de Chkhutnieri, a una altitud de 2.722 m, des d'on es pot gaudir d'una espectacular vista sobre tots els cims entre el Tetnudi i l'Shkhara. Començarem el descens cap al llogaret de Khalde i finalment arribarem a Iprari. Sopar i allotjament en una casa rural a Iprari.
  PC (E/P/S) – 17 km - Desnivell: ↑ 850 m ↓ 1.070 m. Temps de caminada: 8 hores aprox.

  Dia 5. Iprari / Ushguli (Patrimoni de la UNESCO)
  Després d'esmorzar seguirem la nostra ruta que ens portarà a poc a poc fins a Ushguli. Ushguli està construït a 2.200 m, és el poble habitat més alt d'Europa i va ser declarat patrimoni de la humanitat per la Unesco. El poble és famós per l'abundància de les torres de vigilància. Des d'aquí es veu la muntanya més alta de Geòrgia, el Mont Shkhara de 5.068 m. Pel camí tindrem pícnic. A Ushguli visitarem l'església de Lamaria del segle XII. Sopar i allotjament en una casa rural a Ushguli.
  PC (E/P/S) – 13 km - Desnivell: ↑ 650 m ↓ 440 m. Temps de caminada: 5 a 6 hores aprox.

  Dia 6. Ushguli / llac de Namkvani / glacera d'Shkhara / Ushguli
  Després d'esmorzar, passejarem per la bella i ampla vall del riu Enguri. Arribarem fins al llac de Namkvani situat a 2.500 m i seguirem cap als peus de la muntanya d'Shkhara (5.068 m) - la muntanya més alta de Geòrgia - i gaudirem dels magnífics paisatges de la glacera Shkhara d'on brolla gran quantitat d'aigua i neix el riu que dona nom a la vall. Pel camí tindrem pícnic. A final de la caminada retornarem a Ushguli. Sopar i allotjament en una casa rural a Ushguli.
  PC (E/P/S) – Fins al llac 7, 5 km - Desnivell: ↑ ↓ 450 m. - Fins a la glacera 4,5 km - Desnivell: ↑ ↓ 160 m. Temps de caminada: 6 hores aprox.

  Dia 7. Ushguli / Kutaisi
  Després de l'esmorzar en vehicle 4x4 anirem cap a Lentekhi resseguint el riu Tskhenistkali. Aquest riu neix a les glaceres d'Shkhara i divideix l'Alt i el Baix Svaneti. Tot creuant precioses valls arribarem a Lentekhi on canviarem de vehicle i seguirem fins a Kutaisi. Allotjament en hotel a Kutaisi.
  MP (E/P/-)

  Dia 8. Tornada
  Temps lliure i a l'hora prevista trasllat a l'aeroport.
  (E/-/-)

  E = Esmorzar; P = Pícnic; S = Sopar


 • Algunes imatges:
 • Durada: Una setmana
 • Tipus: Senderisme en grup, Senderisme personalitzat o a mida
 • Nivell: MODERAT - Rutes que podran ser completades per persones amb certa forma física. Fins a 14 km i desnivells màxims de 700 m
 • Preus:

  Grup de 9 a 12 persones: 1.445 € per persona
  Grup de 5 a 8 persones: 1.495 € per persona
  Grup de 2 a 4 persones: 1.575 € per persona

  Suplement habitació individual: 225 €

 • Què inclou:
  • Guia local de parla castellana durant tot el viatge
  • Guia de muntanya durant els dies de tresc (dies 3, 4, 5 i 6)
  • Allotjament 7 nits en hotels i cases rurals en habitacions dobles (Kutaisi, 2 nits; Mestia, 2 nits; Iprari, 1 nit (bany compartit); Ushguli, 2 nits)
  • Àpats especificats en el programa: tots els esmorzars / 5 pícnics / 5 sopars
  • Trasllats aeroport / hotel / aeroport
  • Transports interiors necessaris per portar a terme el programa
  • Tot-terrenys pel transport d'equipatge els dies de tresc (dies 4 i 5)
  • Tot-terrenys pel dia 3, 4, 6 i 7
  • Cavalls per travessar el riu el dia 4
  • 1 ampolla d'aigua mineral per persona al dia
  • Organització tècnica
  • Impostos.
 • No inclou:
  • Vol d'avió
  • Begudes alcohòliques
  • Propines
  • Tot el no especificat a l'apartat inclou.
 • A tenir en compte:

  Passaport en vigor amb una validesa mínima de 6 mesos i en bon estat.

  A tenir en compte:
  És obligatori que TOTS els participants tinguin una assegurança d'assistència en viatge, tipus RACC o d'altres companyies que ofereixen aquest servei. No n'hi ha prou amb la de la FEEC, aquesta cobreix accidents però no malalties. Si una persona es posés malalta i hagués de tornar abans o s'hagués de quedar més dies allà, o bé s'ha de tornar anticipadament per un problema familiar, etc. podria suposar una despesa important, per tant s'ha de tenir aquest risc cobert.

  Si no en teniu, us en podem fer una per aquests dies, consulteu.

 • Reserves:
  pre-reserves

Deixa un comentari