Senderisme a Grècia. Olimp, Meteora i Vikos

Valorar aquest article
(6 vots)

GreciaPRÒXIMA DATA PROGRAMADA:

A concretar dates pel 2020

En aquest viatge intentarem pujar fins al punt més alt de Grècia, el famós Olimp, mítica casa dels Déus grecs. No us podem garantir que hi puguem trobar els seus divins habitants, però de ben segur que nosaltres, pobres mortals, ens sentirem ben bé com a déus i deesses quan, des del punt culminant de Grècia toquem el cel amb la panoràmica que aquest cim ens ofereix.
Després anirem a visitar Meteora a la regió de Tessàlia on els monestirs estan suspesos al cel. Aquest indret va ser declarat patrimoni de la humanitat per la UNESCO l’any 1988. Un entorn màgic per les seves grans columnes de roca, on en algunes hi ha construïts imponents monestirs de l’època bizantina. Visitarem a peu alguns monestirs que des del segle XIV són lloc de retirada dels ascetes ortodoxos. Prepareu-vos per deixar-vos captivar per un dels paisatges més al·lucinants de la Mediterrània, amb esglésies i monestirs bizantins enfilats al capdamunt de 600m d’impressionants moles rocoses.
L'interior de Grècia guarda una de les meravelles naturals més espectaculars d'Europa, la gola més profunda del planeta. Malgrat que el Cañón del Colca (Perú) o Kings Canyon (USA) són més profunds, aquest guardó el té, segons el Llibre Guinness dels Rècords, per tenir una ràtio més gran entre profunditat i amplada, arribant als 990 metres de profunditat amb una distància entre les seves parets de tan sols 1.100 metres.
El Parc Nacional de Vikos-Aoos es va fundar l'any 1973 per tal de protegir la important naturalesa salvatge que s'estén des del congost de Vikos fins al del riu Aoos.

Informació addicional

 • Itinerari:

  Dia 1: Vol a Tessalònica, recollim els equipatges i transport fins a Litochoro als peus del Mont Olimp, a uns 90 km de Tessalònica.
  Allotjament en hotels a Litochoro.

  Dia 2: Sortirem des del tranquil poble de Litochoro, la frontera entre la plana i la muntanya. El trajecte serà curt, pujarem amb bus per una pista asfaltada fins a Prionia (1.100 m). 45 min transport. Des d’aquest punt, en unes 3 hores arribem al refugi Spilios Agapitos (2.100 m) per un sender que s’endinsa a boscos de pins i fagedes. Desnivell positiu de 1.000 m.
  Allotjament al refugi Spilios Agapitos.

  Dia 3: Pujada a l’Olimp. Anirem primer a la punta Skoilo més segura i menys concorreguda (2.906m) i després si el temps ho permet els que vulguin continuaran cap a la punta Mytikas (2.917 m) Aquestes són les dues puntes més altes d’aquest imponent massís. Desnivell : +820m , -820m.
  Retorn al refugi Spilios Agapitos on soparem i passarem la nit.

  Dia 4: Dia de reserva en cas que el dia anterior la meteorologia ens hagués impedit pujar fins al cim. De bon matí ho podem tornar a intentar i baixar fins a l’aparcament de Prionia. Desnivell : +820m , -1.820m.
  Si el dia anterior hem pujat el cim només ens quedarà baixar fins a Prionia (-1.000m). A continuació viatge amb bus de Litochoro a Meteora. Unes 3 hores.
  Caminada curta i visita a algun monestir en funció del temps que disposem.
  Allotjament en hotel a Kastraki.

  Dia 5: Sortirem de Kastraki per fer una caminada de tot el dia on visitarem el monestir de Roussanou, a l’estiu obert de les 9 del matí a les 6 de la tarda. Seguirem la nostra ruta que serà una volta circular al massís de les Meteores.
  Allotjament en hotel a Kastraki.

  Dia 6: Sortirem en bus de Kastraki cap a Monodéndri, unes 2.30 h. Tarda lliure. Els dos nuclis amb les seves cases de pedra tenen un bonic entorn.
  Allotjaments a Vítsa i Monodéndri.

  Dia 7: Tenim uns 45 minuts de viatge amb el bus per arribar al nucli de Vikos. Una vegada allà comença aquesta travessa per aquest espectacular congost. El camí és força còmode però en els llocs més estrets té varies pujades i baixades per superar aquest passos. Seran uns 14,5 kilòmetres en total amb un desnivell de + 1.425 metres i – 1.150 metres.
  Allotjaments a Vítsa i Monodéndri.

  Dia 8: Després d’esmorzar prepararem l’equipatge i ens traslladem de Monodéndri fins a Tessalònica (unes 4h) per anar a l’aeroport i agafar el vol de tornada a casa.

 • Algunes imatges:
 • Situació:
 • Dates: a concretar pel 2018
 • Durada: Una setmana, Més d'una setmana
 • Tipus: Senderisme en grup, Activitats per a famílies i amics, Rutes temàtiques, Rutes Culturals
 • Nivell: MODERAT - Rutes que podran ser completades per persones amb certa forma física. Fins a 14 km i desnivells màxims de 700m, EXIGENT - Rutes on cal estar acostumat a realitzar esforços físics mantinguts. Distància diària de fins a 20km i desnivells fins a 1000m
 • Preus:

  Consulteu-nos.

 • Què inclou:

  - Guies de Giroguies.
  - 7 allotjaments en habitacions amb bany.
  - 7 esmorzars.
  - Transports interiors en autobús segons el programa.
  - Assessorament en material que s'ha de portar.

 • No inclou:

  - Picnics per les caminades i sopars.
  - Entrades als monestirs que sol ser d’uns 3 € per monestir.
  - Assegurança d'anul·lació i/o assistència.
  - Tot el no especificat en l'apartat 'inclou'.

 • A tenir en compte:

  - Es caminaran de 5 a 7 h. al dia (aproximadament) més parades per menjar i l'estona si fem algun bany.
  - Les caminades de tot el dia seran d’uns 14 a 15 km.
  - El dia que es fa més desnivell es fa 1.425 m de desnivell positiu.

 • Reserves:
  pre-reserves

Deixa un comentari