M'Goun, el Shangri-La del Marroc

Valorar aquest article
(6 vots)

Aquest programa el podem organitzar per les dates que vosaltres escolliu (de maig a octubre) a partir de dues persones.
A l'hivern podem organitzar un ascens al M'Goun fent us de grampons i/o esquís. Consulteu-nos i us informarem.

Un paradís mític, una regió extensa, combinacions de paisatges àrids amb extensos prats humits, unes valls profundes on es camina pel llit del riu i on s'hi troben pobles que conserven tota la seva fisonomia berber. El M'Goun és un massís de fàcil accés a l'estiu, disposa d'una fantàstica carena que s'eleva a 4.000 m, per la qual es transita força estona, amb unes impressionants panoràmiques de les valls i cims que l'envolten. A part d'una geologia espectacular que al llarg dels anys ha anat modelant unes valls i gorges sorprenents, hi trobarem el càlid acolliment de la gent que viu als petits pobles d'aquesta regió on gaudirem de la seva hospitalitat i com no, també de la seva gastronomia.

Informació addicional

 • Itinerari:

  Dia 1: Arribada a Marràqueix, recepció a l'aeroport i trasllat amb furgoneta a les Cascades d'Ouzoud que, amb més de 100 m d'altura, són les més grans i espectaculars del Marroc, oferint un espectacle realment únic. Dinar pels voltants de les Cascades d'Ouzoud. A la tarda, passeig pels salts d'aigua. Trasllat amb furgoneta fins a Agouti (6 hores).
  Sopar i dormir en una casa berber.

  Dia 2: Començarem el tresc amb el nostre equip de guies, mules, mulers i cuiner. Pujada per la vall de Bougamés fins al poble de pastors d'Azib Ikkis. Dinar pel camí (4 hores).
  Sopar a la haima i dormir en tendes. PC.

  Dia 3: Pujada cap al coll de Tizi n'Tarkeddit i baixada a la plana del mateix nom. Aquest és un lloc peculiar perquè hi ha molts meandres d'aigua. Dinar pel camí (8 hores).
  Sopar a la haima i dormir en tendes. PC.

  Dia 4: Jornada espectacular que culminarà amb l'ascensió al M'Goun (4.068 m) la quarta muntanya més alta del nord d'Àfrica. Descens a Oulilimt. Dinar pel camí (8 hores).
  Sopar a la haima i dormir en tendes. PC.

  Camí alternatiu a la pujada al M'Goun: directament de la plana de Tarkeddit amb les mules fins a Oulilimt (4 hores).

  Dia 5: Baixada d'Oulilimt fins al poble de Tighremt. Prop d'aquí, en la confluència de dues rieres, neix el riu M'Goun.
  Dinar pel camí (5 hores).
  Sopar a la haima i dormir en tendes. PC.

  Dia 6: Ens endinsarem a les gorges de la vall del riu M'Goun. Fins a Igrem Izdern hi ha dos camins: el de les mules al costat del riu, travessant-lo moltes vegades, i el dels caminants amb freqüents ascensos i descensos per evitar l'aigua. Passarem per diverses aldees, com Aguní, Ifquirén, Uauchikí.... A partir d'Igrem Izdern cada vegada resulta més difícil d'evitar l'aigua. Passarem per dins d'un congost format pel riu Imejdag. Poc després arribem a un grup de cases anomenat Tarzout (6 hores). Dinar pel camí.
  Sopar a la haima i dormir en tendes. PC.

  Dia 7: Després d'esmorzar tenim una jornada llarga per tornar a Marràqueix passant per la ciutat de Ouarzazate.
  Sopar i dormir a Marràqueix. PC.

  Dia 8: A l'hora convinguda trasllat a l'aeroport.

  PC= Pensió complerta
  *Nota: Aquestes dades són orientatives, i per tant podran ser modificades en funció de les necessitats i eventualitats que es puguin presentar.

 • Algunes imatges:
 • Durada: Més d'una setmana
 • Tipus: Senderisme en grup, Senderisme personalitzat o a mida
 • Nivell: MODERAT - Rutes que podran ser completades per persones amb certa forma física. Fins a 14 km i desnivells màxims de 700 m
 • Preus:

  PREUS PER PERSONA:
  A partir de 4 persones:
  795 €
  De 2 a 3 persones: 855 €
  1 persona: consulteu

  Si el grup és de 12 persones o més, us acompanyarà un guia des de Barcelona. Si el grup és inferior a 12 persones, el guia serà local de parla castellana.

 • Què inclou:

  - Guia local titulat de parla castellana
  - Transports interiors especificats en el programa
  - Allotjament en hotel a Marràqueix
  - Allotjament en tendes i cases berbers durant la travessa
  - Tots els àpats especificats en el programa
  - Transport de l'equipatge amb mules
  - Assessorament en temes de muntanya i material necessari

 • No inclou:

  - Vol a Marràqueix
  - Begudes extres que es vulguin comprar durant les caminades
  - Propines
  - Assegurança d'accidents
  - Tot el no especificat en l'apartat anterior

 • A tenir en compte:

  Tot i que el nivell d'esfoç per a la realització d'aquest programa es considera MODERAT, cal tenir en compte que hi ha dos dies una mica més exigents (etapes amb 7 h o més de marxa efectiva a ritme lent i/o amb un desnivell acumulat que supera els 1000 m)

  És obligatori que TOTS els participants tinguin una assegurança d'assistència en viatge, tipus RACC o d'altres companyies que ofereixen aquest servei. No n'hi ha prou amb la de la FEEC, aquesta cobreix accidents però no malalties. Si una persona es posés malalta i hagués de tornar abans o s'hagués de quedar més dies allà, o bé s'ha de tornar anticipadament per un problema familiar, etc. podria suposar una despesa important, per tant s'ha de tenir aquest risc cobert.

  Si no en teniu, us en podem fer una per aquests dies, consulteu.

 • Reserves:
  pre-reserves

Deixa un comentari