Vivències al Senegal i Gàmbia pedalant

Valorar aquest article
(4 vots)

Kirguistan

Es pot organitzar aquest programa per les dates que vosaltres escolliu a partir de 8 persones i entre els mesos d'abril a octubre

TURISME SOSTENIBLE PER L'ÀFRICA SUBSAHARIANA

Un viatge en bicicleta a ritme tranquil per submergir-nos en la cultura Diola i gaudir dels espectaculars paisatges que ens ofereix aquesta regió subtropical banyada de palmeres i arrossars. Pedalar pel Senegal és increïble, carreteres sense trànsit ni desnivell, paisatges espectaculars i una gent meravellosa que ens rebrà com si fóssim família. El contacte amb la gent local i l'intercanvi cultural seran els eixos que guiaran el viatge, oferint una experiència caracteritzada pel compromís amb un turisme responsable i l'autenticitat de les experiències viscudes.

Informació addicional

 • Itinerari:

  Dia 1. Barcelona - Sanyang
  Arribada a l'aeroport de Banjul (Yundum). Trasllat a l'allotjament situat al poblat de Sanyang i presentació per part de l'equip d'Aethnic de l'aventura que ens espera durant aquests dies. Possibilitat de gaudir de la platja de Sanyang. Allotjament a Kajamor Lodge.

  Dia 2. Sanyang - Selety - Dilolou - Baila
  Al matí gaudirem d'un esmorzar per carregar energies i aprofitarem per fer el primer bany africà en una platja amb ambient tropical i verge situada davant de l'allotjament. Seguidament, emprendrem camí amb el nostre vehicle cap a l'interior de Gàmbia, deixarem enrere l'explosió comercial de la zona costanera per endinsar-nos en una zona més àrida i tradicional. Passarem la frontera gambiana per entrar a la regió de la Casamance, al Senegal. Aquest canvi de país es tradueix també en un canvi d'àrea biogeogràfica, passarem d'una zona de sabana a una àrea selvàtica subtropical poblada amb enormes ceibes, baobabs i arbres de mango. A Diololou deixarem la furgoneta i menjarem un plat du jour en un restaurant local i, ens disposarem a iniciar la nostra ruta en bici, el mitjà de transport que farem servir durant la resta del viatge. La primera etapa de la nostra aventura serà de 32 km des de la localitat de Diololou fins al poble de Baila, recorrent un paisatge verd i tropical entre grans arbres i petits poblats de l'ètnia Diola. Allotjament a l'ecolodge de Baila.
  Trajecte en bicicleta: Diololou - Baila: 32 km. Desnivell 28 m. Temps estimat: 03.30 h.
  Pista: carretera asfaltada.

  Dia 3. Baila - Thionk Essyl
  Ens aixecarem d'hora, esmorzarem per carregar energies i realitzar la nostra segona etapa per endinsar-nos a l'interior de la regió de l'Alta Casamance. Començarem la nostra etapa al poble de Baila per dirigir-nos a Thionk Essyl, el poble més important d'aquesta regió situat a 40 km de distància. Començarem el trajecte per carretera però ràpidament ens endinsarem en el bosc de Diegoune, una reserva poblada per arbres sagrats com ceibes i baobabs. Aquest trajecte ens ajudarà a conèixer la importància de la naturalesa per l'ètnia Diola, la qual habita aquesta regió de la Casamance. El nostre guia ens explicarà el perquè de la preservació de la natura, la importància de la tradició i alguns aspectes de l'organització social d'aquesta ètnia. Pararem al poble de Diegoune per realitzar un pícnic i carregar energia fins Thionk Essyl, la nostra meta per avui. Un cop arribem a Thionk Essyl podrem dedicar la tarda a passejar i conèixer aquest bonic poble, els diferents barris, l'escola, els horts comunitaris... o a descansar en el nostre campament. Allotjament a l'ecolodge d'Abekoum.
  Trajecte en bicicleta: Baila - Thionk Essyl: 40 km. Desnivell 25 m. Temps estimat: 04.30 h.
  Pista: carretera asfaltada i pista de terra.

  Dia 4. Thionk Essyl - Affiniam
  Ben d'hora al matí sortirem amb bici per recórrer el bosc de Tendouk en direcció a Afiniam, poble situat a 24 km de distància. Una pista de terra en bon estat i d'intens color vermellós ens acompanyarà en aquest trajecte tranquil entre petits pobles de tradició animista. Imatges del dia a dia com els rítmics moviments de les dones molent la melca de forma tradicional, els pollets, ànecs i fins i tot oques convivint al pati amb les famílies diola faran d'aquest trajecte un espectacle per als sentits. Ens allotjarem en un impluvium tradicional, experiència que ens permetrà conèixer millor l'organització social d'aquest poble. Allotjament a l'ecolodge d'Afiniam.
  Trajecte en bicicleta: Thionk Essyl - Afiniam: 25 km. Desnivell 26 m. Temps estimat: 3 h.
  Pista: carretera asfaltada i pista de terra.

  Dia 5. Afiniam - Ziguinchor - Oussouye
  Un cop hàgim esmorzat ens dirigirem cap a l'embarcador d'Afiniam per traslladar-nos en barca a Ziguinchor, la capital de la Casamance. Navegarem pels afluents del riu Casamance fins a arribar a la ciutat més emblemàtica del país pels seus vestigis de l'època colonial francesa, on podrem barrejar-nos amb el bullici local i gaudir de l'explosió de colors i olors d'aquesta caòtica ciutat. Gaudirem de la cuina local en un típic restaurant de la ciutat i seguidament ens dirigirem cap a Oussouye, una etapa de 41 km per carretera i pistes locals on passarem de la regió alta a la baixa Casamance. Un trajecte entre manglars i zones d'aiguamolls de gran bellesa, des de l'interior del país per anar apropant-nos a la zona costanera. Allotjament a l'ecolodge d'Emanaye.
  Trajecte en bicicleta: Afiniam - Oussouye 41 km. Desnivell 28 m. Temps estimat: 04.30 h.
  Pista: carretera asfaltada i pista de terra.

  Dia 6. Oussouye - Mlomp - Kagnout - Point St. George - Egueye
  Esmorzem a base de productes locals i carregarem les piles per a realitzar l'última etapa amb bicicleta d'aquest viatge. Aquest recorregut ens portarà a Point St. George una de les zones naturals més impressionants de tot el país. Sortirem des d'Oussouye, la capital espiritual de la Casamance recorrent poblats animistes i reconeixent els fetitxes i altres manifestacions de l'animisme que el nostre guia ens explicarà en detall. També visitarem una petita cooperativa tèxtil que dóna feina a dones amb diversitat funcional, una parada amb sentit i plena de vitalitat. Seguirem el camí per pistes estretes creuant manglars, arrossars i camps de conreu fins a arribar al recòndit poble de Point St. George. Allà menjarem en una casa local per seguidament deixar les nostres bicis i dirigir-nos en barca a l'illa d'Egueye, on passarem la tarda gaudint de l'ambient purament tropical. Allotjament a l'ecolodge Egueye.
  Trajecte en bicicleta: Oussouye - Point St. George 31 km. Desnivell 20 m. Temps estimat: 03.15 h.
  Pista: pista de terra i senders.

  Dia 7. Egueye - Abené
  A primera hora després d'esmorzar farem una excursió guiada en caiac pels afluents del riu Casamance on albirarem ocells i altres animals de la regió. Dinarem a Egueye i seguidament, emprendrem la nostra ruta de tornada cap a l'alta Casamance passant per Ziguinchor. Arribarem al poble costaner d'Abené on gaudirem d'una tarda de relax a la platja. Podrem passejar i visitar el petit port de pescadors. Allotjament ecolodge Les Baobabs.

  Dia 8. Abené - Kafountine - Tanji - Sanyang - Aeroport (Gàmbia)
  Al matí passejarem per la platja d'Abené cap Kafountine, uns dels ports pesquers més importants del Senegal. Allà coneixerem de prop la tradició pesquera i el procés de construcció tradicional de les piragües. Seguidament emprendrem la ruta de tornada a Gàmbia. Farem el trajecte per carretera i ens dirigirem cap a les terres de Kiang, a Gàmbia. Passant entre les ètnies dels Dioles, els Mandingues i els Peuls, i de les tropicals terres de la Casamance a les terres àrides de Gàmbia. Un cop entrem a Gàmbia ens dirigirem cap a Tanji, un poble pesquer on presenciarem el tràfec de les barques arribant a la costa per veure com es descarrega el peix, com es prepara per vendre-ho immediatament o bé s'asseca o fuma per vendre terra endins a Mali o el Senegal. Una explosió de colors, moviment i treballs ben coordinats enmig d'una gran multitud. Seguidament podrem descansar al Ecolodge Kajamor, al poble de Sanyang, i fer l'equipatge abans de marxar cap a l'aeroport.

  Fi dels serveis.

 • Algunes imatges:
 • Durada: Una setmana
 • Tipus: Senderisme en grup
 • Preus:

  Grup de 9 a 12 persones: 843 € per persona
  Grup de 6 a 8 persones: 921 € per persona
  Grup de 4 a 5 persones: 1.042 € per persona
  Grup de 3 persones: 1.161 € per persona
  Grup de 2 persones: 1.400 € per persona

 • Què inclou:
  • Guia de parla catalana que domina perfectament les llengües locals (wòlof, diola, mandinga) i gran coneixedor de la regió.
  • Xofer.
  • Allotjament en habitació doble en règim de pensió completa tots els dies.
  • Trasllats aeroport - hotel - aeroport.
  • Transport en vehicle 4 x 4 o mini bus adaptat.
  • Transports fluvials.
  • Les activitats i tallers detallats en l'itinerari i les visites a les entitats i projectes.
 • No inclou:
  • Propines.
  • Visat gambià (un cop hem sortit de Gàmbia, el visat per tornar a entrar s'ha d'abonar i té un cost d'uns 3.000 GMD. Aproximadament 68 €)
  • Vols.
  • Assegurances de viatge.
  • Begudes.
  • Lloguer de bicicletes (preu 90 € x 5 dies) o l'opció de portar bici pròpia i abonar el servei de transport aeri (cost a consultar).
 • A tenir en compte:
  • Suplement per habitació individual és de 150 €.
  • Punt de trobada / arribada a l'aeroport de Banjul.

  És obligatori que TOTS els participants tinguin una assegurança d'assistència en viatge, tipus RACC o d'altres companyies que ofereixen aquest servei. No n'hi ha prou amb la de la FEEC, aquesta cobreix accidents però no malalties. Si una persona es posés malalta i hagués de tornar abans o s'hagués de quedar més dies allà, o bé s'ha de tornar anticipadament per un problema familiar, etc. podria suposar una despesa important, per tant s'ha de tenir aquest risc cobert.

  Si no en teniu, us en podem fer una per aquests dies, consulteu.

 • Reserves:
  pre-reserves
Més en aquesta categoria: « Senegal amb bicicleta - 11 dies

Deixa un comentari