Senegal amb bicicleta

Valorar aquest article
(0 vots)

Kirguistan

PRÒXIMA DATA PROGRAMADA: (GRUP COMPLET)

Del 22 de febrer al 3 de març de 2020
(arribada a BCN el dia 4)

Ruta amb bicicleta d'11 dies on podràs viure l'essència de Casamance. Un viatge en grup reduït per a recórrer el país de la "Teranga" entre arbres gegants i sagrats.

Un viatge al Senegal amb bicicleta d'11 dies on descobrirem el cor del país. Ens endinsarem a través del seu territori recorrent la regió de Casamance, el "Graner" del Senegal. És la zona més tropical, amb abundant verd i replet d'arrossars.

Viurem l'essència africana a través dels seus costums, tradicions i territori. Visitarem les organitzacions de la zona la qual va destinada la nostra taxa solidària, coneixerem quines accions s'estan duent a terme, aportarem material de necessitat i participarem en les seves tasques diàries.

Com a marca la nostra filosofia de viatge. "Que la teva petjada sigui un impacte positiu en l'entorn". Per aquesta mateixa raó recorrerem aquest magnífic territori de Casamance amb bicicleta.


Informació addicional

 • Itinerari:

  ITINERARI DIA A DIA:

  Dia 22 de febrer: Barcelona - Banjul:
  Sortida de Barcelona i arribada a Banjul (Gàmbia) 20:30 h.
  Trasllat al campament de Tanji per sopar i dormir.

  Dia 23 de febrer: Banjul - Frontera - Abéné (15 km asfalt, 15 km pista, 10 km platja): 
  Després d’esmorzar ens traslladem a la frontera Gàmbia/Senegal (20 km) on ens esperen les bicicletes. Un cop passat el pas fronterer pedalegem fins el poble de Abéné. Arribada al campament, petit descans i tarda lliure per gaudir del paissatge de manglars, platja i fotografiar la posta de sol. Sopar al campament.

  Dia 24 de febrer: Abéné - Baila (50 Km asfalt):
  Esmorzar a les 7:00 per pujar sobre la bici a les 8:30. Sortirem d'Abéne per la carretera principal, creuarem la sabana i ens endinssarem a les terres d'interior banyades per les aigües dels bolongs i envoltat de camps d'arròs a través d'una pista esfaltada molt ràpida i lleugera.
  Dinarem al campament, descans i al vespre passeig per la vora del Bolong.
  Abans de sopar, descobrirem la cerimònia Diola del "Kumpo", l'esperit que s'encarrega que tot poblat estigui en pau i feliç.

  Dia 25 de febrer: Baila - Thionk Essyl (40 km pista):
  Afagarem energia esmorzant a les 7:00 h i començarem a rodar a les 8:30 h.
  Sortirem de Baila direcció Thionk Essyl. Una etapa de 40 km envoltat de bosc de Tendouck, ple d'arbres gegants i sagrats pels als animistes de la regió.
  Pel camí, anirem creuant diversos poblats d'ètnia Diola, on podem conèixer la població i intercanviar experiències. Arribarem al campament de Thionk Essyl per dinar. Descansarem i ens podrem banyar al riu entre arrossars durant la posta de sol.
  Dutxa molt fresca i molt africana abans de sopar i a gaudir de la seva nit!

  Dia 26 de febrer: Thionk Essyl - Ziguinchor (15 km asfalt i 10 km pista):
  Sortida de Thionk Essyl direcció sud, cap a Affiniam, on agafarem el ferry local fins arribar a la capital de la regió de Casamance: Ziguinchor. Després de dinar, descansarem una estona i tindrem temps lliure per descobrir la capital: els eus mercats artesanals, monuments.. un ambient digne de conèixer!

  Dia 27 de febrer: Ziguinchor - Ousouye (45 km asfalt):
  Esmorzar a les 7:00 i pedalegem a les 8:30.
  Sortida de la capital direcció Oest cap a la ciutat d’ Oussouye. Etapa que transcorre per una carretera que ens allunya de la vida de ciutat per tornar a l’essència de l’Àfrica negre rodejats de Baobabs i palmeres. Parada al poblat de Brin i visita a l’Ecomuseu per conèixer una mica més d’aprop l’ètnia local.
  Arribada a Oussouye per dinar al campament.
  A la tarda hi ha la possibilitat de visitar l’orfanat del poble o passejar pels carrers i mercats d' Oussoye.

  Dia 28 de febrer: Oussoye - Pointe Saint George (42 km pista):
  Com cada matí, esmorzem a les 7:00 per carregar energies i pujar sobre la bici a les 8:30.
  Sortida de Oussouye direcció sud per recórrer les selves i camps d'arròs que envolten la capital del regne. Entre palmeres, Baobabs i Ceibas sagrades ens dirigim a el Campament de Pointe Saint George a la vora del Casamance.
  Dinar a l'allotjament i petit descans. A la tarda podrem navegar entre dofins i amb una mica de sort farem observació del manatís.

  Dia 29 de febrer: Point Saint George - Diajkane Ouolof (42 km pista):
  Esmorzar a les 7:00 per pujar sobre la bici a les 8:30.
  Sortida de Pointe entre els arrossars per dirigir-nos de nou a la capital del regne Diola. Passarem entre els palmerars i la frondosa selva tropical per arribar a Diakene i allotjar-nos en el seu centre Cultural.
  Un espai on 
  conviure amb els locals i aprofundir en la cultura de Casamance. El centre cultural ens ofereix la possibilitat d' interactuar directament amb els locals, amb tallers dirigits pel centre o per nosaltres mateixos si volem oferir un taller propi, de manualitats, fotografia, vídeo,bicicleta...

  Dia 1 de març: Diakane (40 km)
  Avui farem una ruta circular pels voltants dels bolongs de la zona per conèixer els petits poblats i els seus veïns. Descobrirem les tradicións dels "Fetiche", les seves creences i celebracions. Dinar al Centre.
  A la tarda possibilitat de participar en diferents activitats com cursos de cuina, taller de djambeé, manualitats.

  Dia 2 de març: Diakane - Éfrané (25 km):
  Esmorzar a les 7:00. Avui pedalem en direcció al port d'Elinkine per creuar amb barca fins al campament de Efrane, un petit lodge d'ensomni amb casetes als arbres i envoltat de natura i tranquilitat.
  Per berenar tastarem les ostres de manglar i a la nit farem pinya vora el foc a ritme de djambeé i cants africans.

  Dia 3 de març: Efrane - Gambia:
  Tot lo bo s'acaba.... viatge de tornada a Gàmbia amb furgoneta, creuem la frontera, visitem els seu mercat més gran, Serrekunda, parada per dinar i trasllat a l'aeroport per agafar el vol de tornada a casa.


 • Algunes imatges:
 • Durada: Més d'una setmana
 • Tipus: Senderisme en grup
 • Preus:

  Grup de 8 a 10 persones: 1.085 euros/persona
  Grup de 5 a 7 persones: 1.235 euros/persona
  Grup de 3 a 4 persones: 1.335 euros/persona


 • Què inclou:

  - Guia Local
  - Furgoneta de suport
  - Trànsfer al aeroport
  - Ferrys
  - Pensió complerta en eco campaments en habitacions dobles
  - Bicicleta de lloguer
  - Activitats i espectacles programats
  - Assistència mecànica
  - Assegurança d'assistència en viatge + assegurança de l'activitat en bicicleta

 • No inclou:

  - Vols
  - Vacunes
  - Visat
  - Begudes
  - Activitats fora de programa
  - Propines

 • Reserves:
  pre-reserves

Deixa un comentari